3EGolf
Image default
Onderwijs

Shiftbase staat altijd stand-by

Gebruik jij sinds kort het Shiftbase planningssysteem en zit je met een paar vragen? Grote kans dat je het antwoord vindt bij Shiftbase Help Center. Dit onderdeel van de website bevat allerlei artikelen over onderwerpen als:

roosters maken;

uren registreren;

verlofdagen bijhouden;

personeels administratie;

koppelingen met andere programma’s;

Binnen het Help Center kun je de FAQ raadplegen. Wij behandelen hier een paar vragen.

Wat zijn de mogelijkheden met de mobiele app?

Het is allereerst handig om het verschil te weten tussen appgebruik door een leidinggevende en appgebruik door een werknemer. Degenen die standaard het werkrooster maken hebben meer bevoegdheden. Zo kunnen zij de afwezigheid van personeelsleden goed- en afkeuren, uren accrediteren en indien nodig bijwerken en alle roosters inzien. De toegangsrechten kun je overigens zelf aanpassen. De hoofdfunctionaliteiten van de Shiftbase app zijn: dashboard, notificaties, nieuws, rooster, urenregistratie, mijn afwezigheid, mijn beschikbaarheid, mijn plus-min, medewerkers. Notificaties kunnen onder meer betrekking hebben op open diensten en ruilverzoeken. Op het dashboard staan aankomende diensten vermeld.

            Hoe geef ik beschikbaarheid door?

Van de beschikbaarheidstool kun je zowel in de desktop als de app gebruikmaken. Klik op ‘medewerkers’ en dan op ‘rooster’. Via een groen vinkje geef je per regel aan of iemand beschikbaar is of niet. Wil je mensen zelf laten aangeven of ze wel of niet kunnen werken? Zet ‘eigen beschikbaarheid aangeven’ aan in de toegangsrechten. 

            Hoe voeg ik gewerkte uren toe?

Dit kan op drie manieren. Het is mogelijk uren rechtstreeks uit het rooster over te nemen. Je kunt een kloksysteem integreren, waarmee uren automatisch worden bijgehouden. De laatste optie is handmatig aangeven hoeveel uren er gemaakt zijn. Het voordeel van werken met kloktijden is de geïntegreerde afronding. De standaard interval is 15 minuten. Hierbinnen zijn variaties mogelijk. Dichtstbijzijnd bijvoorbeeld. Stel Jan komt om 09.06 uur binnen. Zijn starttijd is 09.00 uur. Piet is iets later: 09.09 uur. Hij begint officieel om 09.15 uur. Omhoog of omlaag afronden binnen die 15 minuten kan ook, net als per seconde registreren.

https://www.shiftbase.com/nl
3eGolf.nl