3EGolf
Image default
Gezondheid

Een Corona test bij een testlocatie (antigeen sneltest)

In de meeste gevallen wordt een Corona test afgenomen bij een testlocatie van de GGD. Wanneer je wilt weten of je Corona hebt, kun je een afspraak maken bij een GGD testlocatie bij jou in de buurt. Wanneer je een reguliere Corona test af laat nemen, zal dit in de meeste gevallen een PCR test zijn. Bij deze Corona test wordt er door middel van een wattenstaafje wat slijm uit je neus- en keelholte gehaald. Dit wattenstaafje wordt vervolgens opgestuurd naar een laboratorium. Hier zal worden vastgesteld of je wel of geen Corona hebt. Daarnaast kun je ook een Corona sneltest uit laten voeren.

Een Corona sneltest

Er zijn verschillende Corona sneltesten die gebruikt worden bij de GGD testlocaties. Welke sneltesten zijn er, en hoe werken deze testen? · Een moleculaire sneltest: net als bij een PCR Corona test, wordt er bij een moleculaire gekeken of er virusdeeltjes in het lichaam aanwezig zijn. Dit wordt eveneens gedaan met behulp van een wattenstaafje. De LAMP-test is een voorbeeld van een moleculaire test. Echter kan er bij deze test sneller worden vastgesteld of je besmet bent met het Coronavirus. · Antigeen sneltest: bij een antigeen sneltest, wordt er gekeken naar de aanwezigheid van virusdeeltjes op de eiwitten in je lichaam. Het RIVM heeft een aantal antigeen Corona testen goedgekeurd, die met name gebruikt worden binnen de commerciële sector. Hierdoor is het voor andere bedrijven mogelijk om zelf hun personeel te testen op de aanwezigheid van het Coronavirus. · Innovatieve sneltesten: de ontwikkelen binnen de gezondheidszorg staan nooit stil. Om deze reden zijn er verschillende innovatieve sneltesten ontwikkeld. Een voorbeeld van zo’n innovatieve Corona test is een blaasapparaat. Met behulp van dit blaasapparaat kan de lucht die wordt uitgeademd door mensen worden geanalyseerd. Binnen een aantal seconden kan deze Corona test vaststellen of iemand besmet is met het Coronavirus.

De betrouwbaarheid van een Corona sneltest

Er wordt steeds door zowel het RIVM als door de GGD onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van Corona testen. Wanneer je overweegt om een goedgekeurde Coronatest af te laten nemen, is het belangrijk dat je controleert of deze test door de GGD en het RIVM is goedgekeurd. Dit zodat je kunt achterhalen of zo’n Corona test wel of niet betrouwbaar is. Het is namelijk belangrijk dat de testuitslag van een Corona test klopt. Wanneer dit namelijk niet het geval is, bestaat de kans dat je onterecht in quarantaine moet, of dat je denkt dat je niet besmet bent met het Coronavirus terwijl dit eigenlijk wel het geval is. Overweeg je om een snelle Corona test te laten doen? Controleer dan altijd of deze test is goedgekeurd.

Thuistesten maken het testen nog gemakkelijker

De Corona thuistest maakt het testen nog eenvoudiger. Naar de teststraat toe is daarmee verlendentijd. De thuistest doe je op ieder gewenst moment, en wanneer het jou uitkomt. Het scheelt je een hoop tijd en gedoe. Jezelf regelmatig te testen met de Corona thuistest is heel belangrijk. Je kunt namelijk het virus bij je dragen, en andere mensen besmetten, zonder dat je klachten ervaart. Testen is dus heel belangrijk. 

3eGolf.nl