3EGolf
Image default
Huishoudelijk

Techniek helpt je duurzamer te leven

Er zijn een hoop manieren waarop je duurzamer kunt gaan leven. En als we eerlijk zijn is dat wel iets wat we allemaal meer zouden moeten doen. We leven met z’n allen op een aardbol en die heeft maar beperkte middelen. De reden dat veel mensen echter nog niet duurzaam genoeg zijn is omdat ze er veel voor moeten laten, maar met techniek kun je al een stuk duurzamer leven zonder iets in te leveren.

 

Hoe doe ik dat?

Minder vlees eten is iets waarvan we zeker weten dat het goed helpt. Je hoeft natuurlijk niet direct vegan te worden. Als iedereen een of twee dagen in de week minder vlees zou eten zou dit op de grote schaal al een enorme besparing opleveren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de mensen die hun eigen groente verbouwen zonder gifstoffen en zo kunnen we nog een hoop andere dingen verzinnen die goed helpen met een duurzamer leven. Nu gaan we het hebben over technieken.

 

Duurzaam leven heeft namelijk veel met creativiteit te maken. Hoe creatiever je bent, hoe beter dit ook voor het milieu kan zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan al dat schoonmaakmiddel dat je gebruikt om je kalkaanslag tegen te gaan? Dit loopt in de meeste huishoudens behoorlijk op als je dit over meerdere jaren bekijkt.

 

Een goede manier om kalkaanslag tegen te gaan is door een waterontharder magneet. Deze plaats je eenvoudig op je waterleiding en hiermee moet de kalkvorming in je water tegengegaan worden. Als er zich al minder kalk in je water vormt zal dit ook minder effect hebben op bijvoorbeeld je kranen en de badkamer. 


De reden dat dit duurzaam is is omdat je zo veel minder schoonmaakmiddelen en water nodig hebt om de boel schoon te houden. Om je te helpen met je keuze voor de beste waterontharder zijn er meerdere vergelijkingen te vinden op het internet. Via de volgende link vind je bijvoorbeeld een vergelijking tussen de twee ontharders waar de amfa4000 prijs en magnetische kracht wordt vergeleken met die van de Aquamag 7000.

3eGolf.nl