3EGolf
Image default
Bedrijven

Tegels keuken en bijkeuken

Tegels voor de keuken en de bijkeuken

Voel je thuis in je eigen keuken

Koken en bakken zijn hobby’s waar veel mensen zich in kunnen vinden. Uren kunnen ze besteden in hun eigen keuken met het verzinnen en maken van gerechten en baksels. Gemiddeld zijn mensen ruim een uur per dag bezig in de keuken. Over vijftig jaar lang betekend dat dat we ruim drie tot vier jaar van ons leven in de keuken doorbrengen. Een keuken moet dan een omgeving zijn die inspireert en waar je je thuis voelt. Misschien zijn keukentegels wel iets voor jou dan.

Waarom keukentegels?

Waarom zou je eigenlijk tegels in de keuken gebruiken in plaats van behang, muurverf of lambrisering? Het antwoord is simpel; vanwege de hygiëne. Bij het koken en bakken kan het er soms wild aan toe gaan. Het gebeurd vaak dat vettige of vochtige substanties per ongeluk op de vloer of wanden terecht komt. Je wil dan niet dat gelijk je hele wand of vloer vernield is. Met tegels maak je de vloer en wand weer gemakkelijk schoon. Daarnaast trekt vuil niet in tegels. Voedsel en vuil gaan immers niet samen.

Motief van de tegels

Om toch een verschil te maken tussen wand en vloer gebruiken veel mensen het motief in de tegels. Een visgraat tegel in de keuken bijvoorbeeld onderscheidt de vloer van de wanden en geeft bovendien een elegant geheel. Natuurlijk is het ook mogelijk om de visgraat tegels in de keuken alleen te gebruiken voor de vloer terwijl op de wanden een ander motief te zien is.

Bijkeuken tegels

Waarvoor gebruikt jij de bijkeuken? De bijkeuken kan vele gebruiksbedoelingen hebben. Een was en strijkhok, een voorraadkamer of een voorbereidingsruimte voor het koken. Veel bijkeukens zien eruit als garage. Voor een mooie en tevens hygiënische ruimte zijn tegels in de bijkeuken ideaal. Daarnaast maken dezelfde tegels in keuken en bijkeuken van het kook en bakgedeelte van het huis een geheel.

Tegels in de keuken en bijkeuken zorgen ervoor dat beide ruimtes hygiënische zones in het huis zijn. Daarnaast kan je met behulp van motieven deze ruimtes een eigen karakter geven waar je graag drie of vier jaar van je leven doorbrengt.

https://tegelwinkelxl.nl/
3eGolf.nl