3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Tips tegen inbrekers

Inbraken komen regelmatig voor helaas. Vaak stellen ze dan de duurste spullen in je huis. Je hebt voor deze spullen waarschijnlijk hard gewerkt. Je wilt ze dus uiteraard niet kwijt. Er zijn heel erg veel manieren om inbraken te voorkomen, maar niet iedereen weet deze manieren. Natuurlijk is niet iedere manier handig voor ieder situatie, omdat iedere boef op een andere manier te werk gaat. Houdt hier dus rekening mee en als je geluk hebt wordt er nooit bij je ingebroken of een poging gedaan om bij je in te breken. Als dit toch gebeurt is het handig om er op voorbereid te zijn. Daarom heb ik een aantal tips verzameld die jou hopelijk kunnen helpen om je huis inbraak bestand te maken. Hierdoor wordt het heel erg moeilijk voor inbrekers om in te breken en bespaar jezelf veel geld.

Schaf een goed slot aan

Mijn eerste tip is een best simpele tip. De meeste mensen denken hier als eerste aan als ze hun huis willen beveiligen. Mijn tip is namelijk dat je goede sloten moet hebben op je deur. Hoe meer loten je hebt hoe beter natuurlijk, maar ik snap wel dat er een maximum is. Je wilt natuurlijk niet iedere dag meerdere minuten bezig zijn om de sloten op je deur los te maken, zodat je naar buiten kan. Als je een slot aanschaft is het wel handig om onderzoek te doen welke goed zijn en welke niet goed zijn. Probeer niet op je centen te zitten als het gaat om de aanschaf van en slot. Als namelijk per se een goedkope wilt aanschaffen is het slot sneller kapot en misschien wel verroest. Dan verspil je dus eigenlijk je geld. Zorge ervoor dat het een goed en nieuw slot is die niet makkelijk te breken is. Er zijn verschillende goede sloten van en simpele kerntrekbeveiliging tot aan een meerpuntssluiting. De een werkt beter dan de ander. Zorg er niet alleen voor dat je voordeur en slot heeft, maar ook dat je ramen en andere deuren sloten hebben. Met een goed slot maak je het voor de inbreker een heel stuk moeilijker om in te breken en vergeet niet dat een inbreker op zoek is naar een makkelijke plek om in te breken. Als je het te moeilijk maakt geven ze het vroeg of laat op.

leg je sleutel niet onder de deurmat

Als je de inbrekers een cadeautje wilt geven moet jij je sleutel onder de deurmat neerleggen. Als je dit doet maak je het wel heel erg makkelijk voor de inbrekers om hun werk te doen. Ik zou bijna willen zeggen dat je dan net zo goed de deur open kan laten staan. Veel mensen doen hun sleutel onder de deurmat voor het geval dat ze hun sleutel kwijt raken of dat hun kind ergens anders is en de sleutel nodig heeft om naar binnen te gaan, omdat de ouders ergens anders zijn. Inbrekers weten dus ook van deze truc. Een van de eerste dingen die de meeste inbrekers doen is om onder de deurmat te kijken of op andere plekken waar een sleutel vaak verstopt wordt. Doe dit dus niet.

 

3eGolf.nl