3EGolf
Image default
Dienstverlening

Waar moet je op letten als je samen met je ouders een huis koopt

Een huis kopen is al een avontuur op zich als je deze samen met je partner of alleen door maakt. Alleen is het zo dat tegenwoordig een huis kopen als starter een ramp is met de stijgende prijzen die voorlopig niet omlaag zullen gaan. Je zult dan wel denken dat je helemaal geen opties meer hebt waar je uit kan kiezen. Maar er is een oplossing: Neem een hypotheek en koop een huis samen met je ouders! Het klinkt misschien in het begin als een gek idee, maar het is mogelijk. Maar er komen ook een aantal zaken bij kijken als je als starter dit van plan bent.

De eerste stap is inventariseren met je ouders

Het is natuurlijk belangrijk dat je wel alle goede documenten voor elkaar hebt, voordat je echt het huis kunt kopen met je ouders. Je zult vast denken dat er niet veel meer documenten erbij komen, maar dat valt vies tegen. Er zal een overeenkomst moeten komen tussen jou en de ouders dat alles is besproken. Daarbij raden wij het zeker aan om een onpartijdig iemand in te schakelen waar je terecht kunt over de stand van zaken. Zo weet je zeker dat alles via een eerlijke weg gaat en niet de ene partij vast zit. Kortom, ga er goed voor zitten, want alles moet duidelijk en goed geregeld worden.

Maak duidelijke afspraken over de hypotheek met je ouders

Dit is wel een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden. Als je samen met je ouders een hypotheek aangaat, zorg dan dat er duidelijke afspraken zijn hoe deze worden verdeeld en wat er nog meer bij komt kijken. Als advies raden we het aan om een extern iemand erbij te betrekken die jullie op weg kan helpen. Hiermee blijft de relatie tussen jou en de familie goed, terwijl je heerlijk in een huis kunt wonen. 

Een eigen huis kopen is redelijk duur, maar samen met een partner of je ouders is dit makkelijk te doen. Makelaars zien dit steeds vaker gebeuren en het is een stijgende trend.

3eGolf.nl