3EGolf
Image default
Onderwijs

Tips van De Bijlesmeester om thuis te leren

Een nieuwe schooljaar betekent vaak: nieuwe opdrachten, nieuwe klasgenoten en nieuwe lesstof. En dat kan soms best spannend zijn. Toch zijn zorgen absoluut niet nodig! Nieuwe dingen leren kan namelijk heel leuk zijn. Vooral wanneer je alles goed bijhoudt en het leren op de juist manier aanpakt. Wat het beste werkt?  Door als ouder het leren niet alleen tot school te beperken, maar ook thuis op een speelse manier te oefenen, zodat je kind elke dag een stapje verder komt Oefening baart tenslotte kunst 😀  

Hierbij wat tips van De Bijlesmeester om op een juiste manier thuis te leren:

  • Zorg voor een rustige omgeving. Hierdoor raakt je kind niet zo snel afgeleid en is de concentratie op z’n best. Dus geen telefoons en tablets in de buurt… die mogen na het leren weer gebruikt worden.
  • Een vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat je kind zich rustig voelt. Dan durft je kind ook sneller vragen te stellen, omdat ze minder bang zijn om een fout te maken.
  • Houd leren ook leuk! Motivatie moet ergens vandaan komen en een goede manier om dit te doen bij je kind is door van het leren een spelletje te maken.
  • Start het leren met het juiste doel voor ogen: het is een marathon, niet een sprint. Je kind hoeft niet in één dag alles te leren. Het is juist belangrijk om elke dag kleine stapjes verder te komen, zodat het beter blijft hangen! Doe dus een paar opdrachten per dag.
  • Regelmaat zorgt ervoor dat je kind weet waar ze aan toe zijn. Hou je dus aan een planning met een tijd en plek.
  • Goede begeleiding helpt jouw kind om stappen te maken! Soms loop je nu eenmaal vast, dat kan iedereen gebeuren. Goede uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen is essentieel voor je kind om verder te komen.
  • Als ouder kun je natuurlijk uitleg geven en voor begeleiding zorgen, maar de ervaring leert dat daar vaak weinig tijd voor is. Ook kan dit voor ruzie zorgen en dat is juist wat je wilt voorkomen bij het leren. Een goede bijlesdocent is daarom nooit een gek idee!
  • Zorg voor goed oefenmateriaal. Het zou zonde zijn om alle voorgaande tips toe te passen, maar vervolgens te vergeten om te zorgen voor goed en veilig oefenmateriaal. De Bijlesmeester heeft oefenboeken voor alle groepen van 1 t/m 8. Belangrijke vakken als rekenen en taal worden hierin behandeld, waardoor je kind op de juiste manier leert.

Ga daarom thuis lekker aan de slag met oefenen. Het belangrijkste is namelijk om te beginnen. Je zult op die manier vanzelf zien dat je kind steeds meer plezier zal krijgen in het leren. Bekijk hier de oefenboeken van De Bijlesmeester!

https://debijlesmeester.nl
3eGolf.nl