3EGolf
Image default
Bedrijven

Tips voor een bezichtiging – Makelaar Amsterdam

Voordat u de woning gaat bekijken

Voordat u een huis koopt in Amsterdam is het erg gebruikelijk om een aantal opties te bekijken. U kunt denken aan de locatie van de woning, de buren of de sportgelegenheden. Heeft u kinderen dan is een school in de buurt ook erg fijn. Hierbij een aantal tips voordat u de woning gaat bezichtigen.

Onderhoud status van de woning

Volgens Bijleveld, makelaar in Amsterdam, is het erg belangrijk om de status van de woning te bekijken. Hoge onverwachtse kosten zijn natuurlijk niet heel fijn. Als u vooraf eens langs rijdt kunt u in de meeste gevallen wel zien hoe de woning ervoor staat. Dit zie je vaak door het tuinonderhoud en het schilderwerk van de woning.

Locatie van de woning

De locatie van de woning is een erg belangrijk aspect voor het uiteindelijk besluit of u de woning koopt of niet. Zijn er sportvoorzieningen, onderwijsvoorzieningen en winkel gelegenheden zoals kledingwinkels, elektronicawinkels en supermarkten in de buurt? Ook een belangrijk punt dat veel mensen vergeten is de zonligging van de woning.

Heeft u een netwerk binnen het gebied van de woning?

Heeft u vrienden of familieleden in het gebied van de potentiele nieuwe woning? Vraag hun om informatie over de buurt. Is het een veilige buurt of is er regelmatig criminele activiteit? Dit zijn vragen die u kunt stellen.

U bent aanwezig op de bezichtiging

Als u op de bezichtiging aanwezig bent kunt u vast een aantal kleine tips gebruiken die mogelijk uw gedachte over de woning kunnen wijzigen. In positief en negatieve zin. Een positief punt aan een woning is bijvoorbeeld een goede isolering, een nieuwe of goed werkende cv-installatie of ruimte voor een werkkamer of een logeerkamer. Wat een negatief punt kan zijn, vochtplekken of een erg oude keuken.

Wees niet bang om te kijken!

Bekijk de volledige woning erg goed, want er is altijd een mogelijkheid dat u iets ontdekt dat niet voordelig is voor u. Wees niet bang om de eigenaar of makelaar te vragen om de keuken lades open te doen om te kijken naar bijvoorbeeld schimmel.

Is de woning zo goed of is er een verbouwing nodig?

Heeft u een budget om de woning te verbouwen? Of moet het goed zijn wanneer u de woning koopt? Dit punt is erg belangrijk om rekening mee te houden. Vaak in oudere huizen is een verbouwing wel nodig als u een modernere indeling wilt. Bij nieuwbouwwoningen gebeurt het minder vaak dat er een verbouwing komt.

Wat vond u van het huis?

Het is belangrijk om een lijst van plus en minpunten te maken wanneer u de woning bezichtigd heeft. Dit maakt de keuze om het te kopen makkelijker en vertrouwelijker. Bijleveld Makelaardij in Amsterdam hoopt dat u hier iets aan gehad heeft. Veel succes in de zoektocht naar uw droomwoning.

Gerelateerde artikelen

Schouderblessures en wat je er tegen kunt doen

Medewerkersonderzoek

Compressie arm sleeve nodig?

3eGolf.nl