3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Kies voor charme met een ronde eettafel

Een ronde eetkamertafel heeft net dat ietsje meer dan een rechthoekige eetkamertafel. Een eetkamertafel met rond design straalt gezelligheid uit. En dat is nu net wat je zoekt voor een eetkamer, niet? Na het eten nog wat gezellig napraten of nog een lekker glaasje wijn drinken: het hoort bij het samenzijn met familie of vrienden. Echter is het kiezen van ronde eettafels niet zo makkelijk. Het vergt een beetje meer aandacht dan bij andere eetkamertafels. Hieronder vind je een paar zaken waarop je best let als je een ronde eettafel aankoopt.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van ronde tafels?

  • Bekijk goed de totale oppervlakte. In vergelijking met vierkante tafels hebben tafels in ronde uitvoering een kleiner oppervlakte dan vierkante tafels met dezelfde doorsnee. Dat wil zeggen dat je, voor dezelfde ruimte op de tafel, je een grotere ronde eettafel moet kopen. Je zult bovendien een ronde eetkamertafel niet zo makkelijk gewoon tegen de muur schuiven als je plaats wilt uitsparen. Hou hiermee rekening als je thuis je opmetingen doet.
  • Bepaal voor hoeveel personen de tafel is. De stand van de poten is hierbij belangrijk. Een ronde tafel voor drie, vier, vijf of zes personen ziet er qua onderstel anders uit. Zorg ervoor dat niemand aan tafel met het gekende probleem van ‘een poot tussen de benen’ moet zitten.
  • Ook de vorm van het onderstel is van groot belang. Eén centrale poot, zoals je die vindt bij Interstil verdeelt de ruimte onder de tafel anders dan bijvoorbeeld een kruisvormig onderstel van diverse gekruiste balken zoals bij bepaalde tafels van LifestyleFurn. Bekijk dit kritisch en zie of er voldoende plaats is voor elke stoel.
  • Ronde eettafels bieden makkelijker de mogelijkheid om eetkamerstoelen met armleuningen aan te schuiven. De stoelen hinderen elkaar veel minder dan bij rechthoekige tafels. Een pluspunt voor de ronde tafel!

Combineer naar hartenlust je eetkamertafel met rond design

  • Denk eraan dat er ook uitschuifbare ronde eetkamertafels bestaan. Die vind je bijvoorbeeld bij Kave Home.

Natuurlijk kies je mooie stoelen die passen bij je eetkamertafel. Maar denk er ook aan om bijvoorbeeld een mooi rond vloerkleed onder je tafel te leggen. Wil je nog meer ronde vormen in je interieur, denk dan aan hanglampen met ronde lampenkappen, een ronde spiegel of ronde sierkussens in je fauteuils. Ook bestaan er klokken of andere ronde woondecoratie die uitstekend bij je ronde salontafel passen.

Heb je een moderne woning met veel strakke lijnen? Dan kun je met ronde vormen perfect de rechte lijnen in je woninginrichting wat verzachten. Eetkamertafels met ronde vormen vind je in alle stijlen: modern zoals bijvoorbeeld bij Kave Home, Scandinavisch zoals bij Scantona of landelijk en robuust zoals bijvoorbeeld bij Eleonora. Speel met kleuren en materialen zodat je tot een stijlvol geheel komt.

Gerelateerde artikelen

Verkoop je eigen huis met gemak

Wanneer heb je parketlijm nodig?

Smart Home: technologie in je tiny house

3eGolf.nl