3EGolf
Image default
Sport

Tips voor golf beginners

Wilt u of begint u binnenkort met golfen. Dan zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Zo moet u de juiste materialen aanschaffen, de juiste plek uitkiezen en de regels kennen. In deze blog kunt u tips lezen voor golf beginners.

Volg een cursus of les

Ten eerste is het belangrijk dat u cursussen en lessen gaat volgen. Het is ook daarbij vaak geen keuze. Om de baan uiteindelijk op te mogen moet u ook een GVB (Golfvaardigheidsbewijs) nodig. Dit is een handicap-54. Met dit bewijs laat u zien dat u de regels kent en daarbij de veiligheid van u zelf en van andere kan waarborgen. Als u nog niet goed weet of het iets voor u is, dan kan u er ook voor kiezen op bepaalde banen zonder GVB te spelen.

Golfset

In het begin heeft u nog niet alle golfclubs van een golfset nodig. Zo worden er beginnersets verkocht. Hier zitten dan een putter, een hybride, een driver en een hout in. Naarmate u meer gaat spelen kan u de set gaan uitbreiden of een nieuwe mooie set gaan aanschaffen.

Kleding

Ook is het belangrijk om de juiste kleding aan te schaffen. Er wordt speciale golfkleding gemaakt, zoals polo’s en bermuda broeken. Bij het kleding aanschaffen is het ook belangrijk om te kijken naar de kledingvoorschriften van de golfclub. Daarbij is het ook handig om goede golfschoenen aan te schaffen. U gaat veel meters en afstanden maken op de golfbaan, dus is het belangrijk dat u fijne schoenen hebt om blaren en andere klachten te voorkomen. De schoenen bevatten vaak noppen of spikes. Dit is om stabiel te staan en met een goede balans de ballen weg te slaan. U kunt daarbij kiezen uit heren golfschoenen en vrouwen golfschoenen. Om uw presentaties te verbeteren wordt aangeraden om goede schoenen aan te schaffen.

Golfballen

Als beginner is het handig om een groot aantal golfballen in te slaan. U bent nog wat minder precies dan andere golfers, dus er kunnen ballen kwijtraken. U kunt dit ook voorkomen door felle kleuren ballen aan te schaffen. Die zijn makkelijk te vinden. Om wat minder geld kwijt te zijn kunt u ook gebruikte en tweedehands golfballen aanschaffen.

Golfbaan

U wilt zich op u gemak voelen en dan is het belangrijk dat u een goede golfbaan uitzoekt. Zo is het fijn als u lessen of een cursus kan volgen op de baan. En verder is het ook fijn dat u voldoende kan oefenen en niet wordt belemmerd in het leerproces.

Regels

Als u de golfbaan heeft uitgekozen, dan is het ook goed om de regels te weten. Onder regels verstaan we de terminologie, de clubregels en de kledingvoorschriften. Zo is het handig om de algemene termen te weten die bij het golfen worden gebruikt. Dit kan u vaak leren bij een cursus of les. Daarnaast zijn er ook clubregels. Clubregels kunnen zijn wat u moet doen bij het verliezen van een bal of wat u moet doen met de omgeving, zoals bomen. Als laatste verschilt de kledingvoorschriften ook nog wel is per golfclub. De meeste clubs hanteren deze kledingvoorschriften: een polo dragen, een bermuda of pantalon dragen en geen aanstootgevende kleding dragen.

3eGolf.nl