3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten blokhutten

Waarom kiezen voor een blokhut?

Nu er steeds meer mensen thuis gaan werken is het aanschaffen van een blokhut natuurlijk een manier om je perfecte werkplek te creëren. Want in huis gebeurt er veel en wordt constant je aandacht voor andere dingen gevraagd. Met een blokhut ben je thuis maar toch even op jezelf en kan je ongestoord lekker doorwerken. Een extra buitenhuisje om je hobby’s uit te voeren, of maak er een mooie fitness ruimte van. Of een plek waar je heerlijk kunt schilderen en schrijven. Een plek voor de kinderen, of wat dacht je van een mantelzorgwoning? Het is zelfs zo dat het helemaal naar jouw wensen en dromen realiteit kan worden. Werkelijk alles is mogelijk, van een simpele opberg blokhut tot een luxueuze blokhut waar je in kunt wonen. Een ding hebben ze gemeen: ze zien er allemaal fantastisch uit. En het realiseren ervan kan heel snel gaan. Kun je wel wat extra ruimte gebruiken? En zoek je naar een mooi uitziende oplossing, ga dan eens kijken naar maatwerk blokhutten. Er gaat een wereld voor je open, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er of het kan in overleg met jou geregeld worden. Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je de blokhut voor wilt gebruiken. Je kunt je blokhut natuurlijk ook gewoon als opslagruimte of schuurtje gebruiken.

 

Soorten daken voor de blokhut

Je hebt natuurlijk ontzettend veel keus, of je nou kiest voor maatwerk blokhutten of liever een standaard blokhut wilt, er zijn veel mogelijkheden. Je kunt blokhutten krijgen in verschillende afmetingen. De keuze van dak, wil je een blokhut met platdak of een schuin dak? Kies je voor een lessenaars dak die bestaat uit een dakvlak met daarin een schuine helling wat als voordeel heeft dat je regenwater makkelijk opgevangen kan worden en dat kun je weer mooi voor je tuin gebruiken. Het is een onderhoudsvriendelijk dak dat veel licht en ruimte geeft en vaak een goedkoper soort dak is. Of wat dacht je van een zadeldak? Een zadeldak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden die in de nok bij elkaar komen. Een blokhut met platdak heeft als voordeel dat je geen verloren ruimte hebt en daardoor minder stookkosten. Zonnepanelen zijn makkelijker te plaatsen en helemaal optimaal neer te zetten omdat je zelf de hellingshoek kunt bepalen. Je kunt op een plat dak ook een groendak maken zodat je de aarde die je benut iets hoger weer teruggeeft. Alle vlindertjes en bijtjes zijn je er dankbaar voor, het staat fantastisch en het isoleert ook nog eens.

 

Verschillende soorten blokhutten

Je kunt natuurlijk kiezen voor een stoere, Scandinavisch ogende blokhut met mooi dik hout wat goed isoleert of een supermoderne strakke versie met wat dunner hout en een rond dak. Je kunt bij een blokhut die alleen voor opslag gebruikt wordt voor fietsen of tuinmeubels in op te slaan er voor kiezen om enkelglas te nemen in plaats van thermopeen. Het is handig om van tevoren te bedenken wat je wensen zijn want wat dacht je van openslaande deuren? En een overkapping of carport er aan te maken, dat is ook een heel goed idee dan kun je je tuinmeubeltjes gewoon buiten laten staan. Zodat je bij elk pril zonnetje zonder gesleep van meubels heerlijk kunt gaan zitten. En als je een beetje handig bent heb je altijd de keuze van een bouwpakket in plaats van het te laten bouwen.

https://tuinartikelenoutlet.nl/
3eGolf.nl