3EGolf
Image default
Verbouwen

Verschillende soorten slijpschijven

Een slijpschijf is een deel dat je kan vervangen van een slijper. je kunt het gebruiken voor het slijpen of doorsnijden van metalen en/of steenachtige materialen. Eigenlijk beste voor de hand liggend, maar er zijn wel verschillende soorten slijpschijven waar je meer aan de slag kunt. Hieronder een aantal voorbeelden. 

Afbraamschijven

Afbraamschijven zijn bedoeld om het materiaal af te bramen. Afbramen is simpel gezegd het weghalen van scherpe uitsteeksels, vooral bij metaal. Deze slijpschijf is hier dus perfect voor gemaakt. Houdt er wel rekening mee dat als je dit doet, je niet met een glad eindresultaat eindigd. Er blijft namelijk een nogal grove structuur over. Hier kun je uiteraard later nog wel het één en ander aan doen. Hier heb je toevallig andere soorten slijpschijven voor. Je kunt er dus voor kiezen om er meerdere tegelijk te kopen om zo het werk in één keer te kunnen doen. Hier kun je ook wat voordeliger in uit komen. 

Doorslijpschijven

Als je metaal of steen zou willen slijpen, zijn doorslijpschijven je beste optie. Het zijn ook wel gevoelige type schijven en je moet dan ook niet teveel druk zetten. Er is dan een grote kans dat deze uit elkaar springt. Er zijn ontzettend veel verschillende merken die deze slijpschijven verkopen. Je hebt dus keuze genoeg. vergis je niet in het feit dat een groter bedrag ook een betere kwaliteit heeft. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Kijk daarom dus verstandig naar wat jij nodig hebt en ga daarop af. 

Fiberschijven

Fiberschijven zijn voor diverse doeleinden geschikt. Ze kunnen gebruikt worden voor afbramen, maar ook voor de wat fijnere werkjes, zoals het verwijderen van materialen of het zorgen voor een gladde afwerking. Fiberschijven met een grove korrel zijn geschikt om grove slijpwerkzaamheden goedkoop uit te voeren. Fiberschijven met fijnere korrels zijn het beste geschikt voor fijnere afwerkingen van metaalproducten. Een belangrijk kenmerk van fiberschijven is de elasticiteit. Hierdoor kun je het materiaal goed aanpassen op de manieren die jij wilt. Wel is goed om te weten dat fiberschijven nogal gevoelig voor vocht en temperatuur. Weet dus waar je ze bewaard. Anders heb je er na een korte tijd al niet meer aan en moet je alweer een nieuwe aanschaffen. Dat wil je natuurlijk niet. 

Lamellenschijven

Lamellenschijven zijn net als fiberschijven breed inzetbaar, maar hier is het wel het omgekeerde. Niet perse voor fijner werk, maar juist zwaarder schuurwerk. Je hebt meerdere opties. Je kunt ermee schuren, ontbramen, randen afschuinen en kanten afronden. De korrel van de schijf bepaald de hoeveelheid dat er geschuurd wordt. Hierna kun je ook pas zien of je nog iets moet doen qua nabewerking, maar dit is iets waar je later pas aan hoeft te denken. Soms heb je niet eens de tijd nodig om nabewerking te doen, omdat de korrel van de zaag al fijn genoeg is en dus al zorgt voor een goed resultaat. Het unieke aan een lamellenschijf is dat het in één richting kan schuren. Hierdoor kan het met een betere richting op het materiaal werken dat je wilt. 

Al deze soorten slijpschijven hebben nog subcategorieën en goed informatie ophalen is dus belangrijk. Doe dat en zo ben jij helemaal voorbereid. Je bent dan helemaal klaar om de perfect slijpschijf te vinden voor jouw kluswerk. Wacht daarom niet te lang en ga lekker aan de slag.  Ontdek de steenboren van onlineborenkopen.nl

 

3eGolf.nl