3EGolf
Image default
Vervoer en transport

Voor- en nadelen van boottransport

Er valt vanalles te voeren met de boot. Zeetransport is dan ook iets wat ontzettend veel gebruikt wordt. Je hebt ook andere vormen van transport en soms kan dat beter zijn dan de keuze om het met de boot te doen. Het afwegen van de keuze kan iets makkelijker zijn als je een aantal voor- en nadelen op een rijtje hebt. 

Voordeel 

Zoals al wel benoemd, zijn de grote mogelijkheden een voordeel. Op zee kunnen er grote ladingen vervoert worden. Je hebt dus niet veel objecten die niet getransporteerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je wilt verhuizen naar het buitenland. Heel je inboedel kan gewoon met de boot naar je nieuwe bestemming worden gebracht zonder ook maar enige moeite. Als je voor een ander soort transport kiest, kan het zijn dat je het in meerdere delen moet doen en dat is alleen maar extra gedoe. Door het in één keer te kunnen doen, bespaar je ook nog eens een hoop kosten. 

Nadeel 

De boot is nu eenmaal niet het snelste vervoer dat er bestaat. Dus ook al kun je het tegelijk versturen, moet je alsnog een best lange tijd wachten. Dit kan oplopen tot weken en zelf maanden. Als je kiest voor boottransport moet je daar wel oké mee zijn en dus geen haast hebben om bepaalde spullen op een specifiek moment ergens te hebben. Dit is vaak een reden dat mensen dan toch niet keuze voor deze manier van transport. Je kunt zelf uiteraard ook niet mee en zo zit je weken alleen maar te wachten, totdat je weet of iets is aangekomen. Het is lastig te controleren. 

Voordeel

Een boottransport en containerschip zijn de meest milieuvriendelijke opties van transport. Tegenwoordig wordt dit steeds belangrijker. Er moet namelijk wel rekening gehouden worden met hoe snel de wereld achteruit gaan. Er wordt nauwelijks tot niet meer gedacht aan hoe slecht het eraan toe gaat en als je op deze manier een beetje kan helpen, is dat alleen maar meegenomen. Laat daarom die het vliegtuig, de trein en de vrachtwagen lekker staan. Als iedereen hier wat meer bij stil zou staan, kan het enorm helpen en dat is ontzettend erg meegenomen. Denk er dus over na of dit een keuze voor je kan zijn en ga er dan mee aan de slag. 

Nadeel 

Iets waar je van te voren goed onderzoek naar moet doen, is het zien of de boot wel mogelijk is. Je kunt het natuurlijk wel willen en van alles plannen, maar er zijn een stuk minder havens dan vliegvelden bijvoorbeeld. Het kans dus zijn dat je goederen niet eens kunt opsturen via de zee. Sommige bestemmingen zijn enorm lastig te bereiken en de kans voor boottransport is dan al snel klein. Het beste is om hier informatie over te vragen nog, voordat je zaken in werking zet. Dan kan je maar beter iets kiezen waarvan je zeker bent dat het mogelijk is. Je wilt natuurlijk niet je spullen kwijtraken of uiteindelijk zonder opties zitten. Al helemaal als je de spullen nodig hebt op een deadline. 

De beslissing is helemaal aan jou. Ga alles nog goed langs en zo kun je kijken wat het beste voor je werkt. Zolang jij je spullen kunt vervoeren, is het perfect en heb jij niks om je zorgen over te maken. Of kies voor een transporteur zoals Van de wetering tranport.

 

3eGolf.nl