3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over graszaad

De mensen met echte groene vingers zullen vast wel weten wat graszaad is, maar velen ook niet. Het kan nooit kwaad om er wat meer over te leren. Het is immers erg handig om te hebben in de tuin of schuur, mocht je een grasmat hebben dan. Hier vindt je de belangrijkste informatie over graszaad. 

Wat? 

Om te beginnen is het wel fijn als je weet wat het precies voor een product is. Graszaden zijn zaadkorrels waarmee jij je grasmat kunt inzaaien of bijzaaien. Je hebt een hoop soorten waar je uit kunt kiezen. Dit ligt vooral aan het soort gras dat je hebt en de manier waarop je het wilt onderhouden. Het graszaad kiemt snel en zorgt voor een mooie, gelijke en bovenal dichte grasmat. Het mengsel dat je koopt, bestaat uit een mix van grove en fijnere grassoorten. Het beste materiaal om mee te werken op een grasmat uiteraard. Je hebt ook prachtige bloemen die mooi te combineren zijn met gras zoals een goud iep bij onlineplantenshop.nl.

Waar?

Tegenwoordig kun je het in ontzettend veel verschillende winkels vinden. Niet meer alleen de winkel met specifieke tuinartikelen, maar ook de winkels waar allerlei andere spullen verkocht worden. Je kan hierdoor wel een verschil merken in het kwaliteit van het graszaad, maar dat heb je eigenlijk wel met elk product wat je op een andere plek aanschaft. Je weet van te voren ook wel vaak wat je kunt verwachten van een bepaalde prijs. Graszaad wordt geteeld door gras in te zaaien, vervolgens het in bloei te laten komen en de ontwikkelde zaden dan te oogsten en te drogen. Het lijkt misschien zo gedaan, maar het gebeurt ook vaak dat een oogst wordt verpest door gewassen met ziektes of plagen. Vrij weinig wat je eraan kunt doen. 

Types

Wat nu echt het beste soort graszaad is, is eigenlijk heel moeilijk te zeggen. Het heeft vooral te maken met smaak, maar ook wat je budget een beetje is. Je hebt namelijk graszaad van rond de acht euro, maar je hebt ze ook van bijna 20 euro. Dat is nog best wel een groot verschil en daarom moet je niet meteen iets kopen, maar eerst een beetje rondkijken. Wie weet vindt je wel een soort die je liever wilt en waar je ook minder voor hoeft te betalen. De kwaliteit kan dan nog altijd even goed zijn en precies waar jij naar op zoek bent. Laat je dus vooral niet gehaast voelen dat het meteen helemaal compleet moet zijn, want vaak heeft je grasmat niet al te veel veel haast. 

Hoe? 

Hoe ga je precies te werk met graszaad? Bij het maaien moet het gewas helemaal recht achterover, of dan wel schuin naar een trekker toe vallen. Als het gewas naar de trekker toe is gelegd, wordt het graszaad onder de buitenste schoen van de messenbalk naar beneden gedrukt door het scheidingsijzer wat er ligt. De bovenste delen worden vervolgens afgemaaid. Je kunt dit ook door een specialist laten doen. Op deze manier heb jij er geen omkijk naar en weet je zeker dat het goed wordt gedaan. Het kost je wel wat, maar het kan een goede optie zijn. 

Veel wat er dus valt te vertellen over het graszaad. Misschien nog niet zo een heel bekend product, maar wel iets waar je veel aan hebt. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd nog opzoek naar een expert. 

 

3eGolf.nl