3EGolf
Image default
Relatie

Hoe maak je je relatie stressbestendig tijdens de feestdagen?

De feestdagen kunnen erg stressvol zijn en dit kan dus ook effect hebben op relaties. Wellicht zit je net in een nieuwe relatie en is dit de eerste keer dat jullie samen de feestdagen doorbrengen. Misschien is dit ook de eerste keer dat je je partner’s familie ontmoet. Dit kan voor veel mensen stress opleveren. 

Wellicht ga je kerst in jullie huis organiseren en moet er veel gebeuren voor de feestdagen. Het is dan belangrijk dat jullie samen het ‘feest’ organiseren. Ook dit kan voor wat stress zorgen, wat negatieve effecten kunnen hebben voor jullie relatie. In deze blog worden er wat tips gegeven over hoe je met minder stress de feestdagen kan beleven, terwijl je in een relatie zit. Zo kan ook boosheid en woede in relaties worden voorkomen.

Maak duidelijke afspraken

Iets wat enorm belangrijk is voor als je samen de feestdagen doorbrengt is het maken van duidelijke afspraken. Als je dit beter niet mondeling kan doen doordat de ander wellicht dingen kan vergeten dan is het verstandig om een lijstje te maken. Dit kan op papier, maar je kan in principe dit lijstje ook op je telefoon maken en dan vervolgens naar elkaar doorsturen. Zo weet je zeker dat beiden dezelfde lijst hebben. Bespreek dus goed van te voren wat er allemaal moet gebeuren. Kijk vervolgens wat ieder persoon kan doen en verdeel de taken eerlijk. Op deze manier doet iedereen evenveel en kunnen er daar geen discussies over komen. 

Wanneer je beiden een overzichtelijk lijstje hebben van wat er moet gebeuren, heb je ook duidelijke afspraken staan. Als je naast de taken nog meer afspraken moet maken, dan word dit zeker aangeraden. Bespreek dan ook wat ieder belangrijk vindt, zodat iedereen zijn en haar wensen volbracht worden voor de feestdagen. 

Blijf altijd communiceren

Het is ook erg belangrijk om altijd te blijven communiceren. Als je iets dwars zit, vertel dat je partner, zodat jullie elkaar kunnen helpen waar nodig is. Ook als je dingen erg fijn vind, is dit verstandig om dit tegen elkaar te zeggen. Zo weet de ander ook wat je prettig vindt, waardoor die persoon dit in de toekomst kan blijven doen. 

 

3eGolf.nl