3EGolf
Image default
Relatie

Trouwringen van Juwelier Jos: uniek en verwonderend

Trouwring – waarin de wereld is de trouwring populair?

 

Trouwen – de verbintenis van twee personen – bestaat al sinds mensenheugenis en komt in praktisch elke cultuur voor. Tegenwoordig wordt de trouwring gezien als een universeel symbool van liefde en eenheid terwijl eeuwen geleden de trouwring eerder een symbool was van een contract tussen man en vrouw.

 

Het trouwen onder de Europeanen is steeds minder geworden over de laatste decennia, maar het dragen van een trouwring is niet meegegaan met deze daling. Het dragen van een trouwring lijkt populairder dan ooit. 

 

 

Trouwring – populair over grenzen en culturen heen

 

Het dragen van een trouwring wordt steeds populairder en men ziet de trouwring terug in praktisch alle regio’s ter wereld, ondanks dat een trouwring niet altijd binnen de tradities van de verschillende geloven en landen valt.

 

 

In Engeland en Noord-Amerika werd een trouwring gebruikt om bijzondere mijlpalen in een huwelijk aan te geven, zoals bijvoorbeeld de verloving, het huwelijk zelf en een eternity ring voor de eerste huwelijksdag of bij de geboorte van het eerste kindje. 

 

In Frankrijk is de trouwring vaak een familie erfstuk dat van generatie op generatie doorgegeven wordt.

 

In Rusland geeft men vaak een trouwring bestaande uit 3 ringen in 3 verschillende soorten goud. Deze drie ringen symboliseren de Heilige Drie-Eenheid oftewel het verleden, heden en toekomst van het echtpaar.

 

In Azië, waar goud in overvloed aanwezig is, zoals te zien in de vele tempels, zijn een gouden trouwring en huwelijkssieraden een teken van superioriteit, schoonheid en aantrekkelijkheid. Een gouden trouwring met een hoge goudwaarde symboliseert een investering in een langdurig huwelijk. 

 

De keltische naties zoals Ierland, Wales en Schotland gebruiken de Claddagh ring, een gekroond hart dat op 2 handen wordt gedragen. Deze ring geeft vriendschap, liefde en loyaliteit weer. 

 

 

Leuk weetje:

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat men in de helft van de Europese landen (zoals Duitsland, Polen, Ukraine, Griekenland) de trouwring aan de rechterhand draagt en in de andere helft van Europa (zoals Frankrijk, Italië, Engeland, Zweden en Finland) de trouwring links draagt. Alleen in Nederland en Spanje kan men kiezen. 

 

Het dragen van de trouwring aan de linker- of de rechterhand hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeur en geloofsovertuiging. Trouwringen koop je bij Juwelier Jos!

 

 

 

http://juwelierjos.nl
3eGolf.nl