3EGolf
Image default
Relatie

5 tips om een conflict netjes op te lossen

Door middel van mediation in Deventer los je een conflict op de juiste manier op. Het is belangrijk bij deze soort situaties dat beide partijen de tijd investeren om het conflict op te lossen en problemen in de toekomst te voorkomen. De beste manier om dit te bereiken, is door middel van een tussenpersoon erbij te halen. Van Overbeek de Meyer is een van de plekken waar jij terecht kunt voor deze ondersteuning.

Hulp bij het opzetten van richtlijnen De eerste stap bij het oplossen van een conflict tussen twee of meerdere partijen, is door richtlijnen op te stellen. Hier komt een mediator van pas. In plaats dat jullie direct in discussie gaan over het probleem, is het verstandig om eerst afzonderlijk de situatie met de mediator te bespreken. Het praten met een externe vertrouwenspersoon geeft een gevoel van perspectief.

Een productieve discussie met de desbetreffende persoon Het belangrijkste is dat de spanning tussen de partijen wordt weggenomen. De enige manier om dit te doen, is door met elkaar te praten en het conflict met elkaar te discussiëren. Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen redelijk blijven en dat de emoties niet de overhand nemen.

Kom met beide partijen tot een conclusie Zodra het conflict is besproken en de oorzaak boven water is gekomen, is het tijd om tot een conclusie te komen. Het is belangrijk om op dit moment vrede te kunnen hebben met de situatie die er is gecreëerd. Alleen dan is het mogelijk om verder te werken naar een oplossing en plan voor de toekomst.

Een plan van aanpak voor de toekomst Zodra de oorzaak van het conflict bekend is en er met beide partijen op een respectvolle manier gepraat is over de situatie, met behulp van een mediator, is het tijd om te kijken naar de toekomst. In dit geval helpt een mediator bij het opstellen van een realistisch plan wat zorgt dat beide partijen in de toekomst op de juiste manier verder gaan. Het is als het ware een manier om duidelijke grenzen op te stellen, die voorkomen dat deze in de toekomst worden overtreden.

Mogelijkheid voor een ondertekend document Het hangt wellicht af met wat voor soort conflict je te maken hebt, maar in veel gevallen is het een efficiënte manier om de conflicten en oplossingen op papier te zetten en samen te ondertekenen. Vooral wanneer er sprake is van een conflict op de werkvloer of een conflict wat te maken heeft met financiële zaken tussen twee personen, helpt een ondertekend document dat beide partijen zich aan het plan van aanpak houden.

3eGolf.nl