3EGolf
Image default
Woningen

Het perfecte plafond voor elke ruimte in je huis

De meeste plafonds in woningen hebben een standaard witte kleur en hebben niets unieks te bieden. Echter kun je veel doen met een plafond om de woning flink op te knappen. Een groot deel van een woning bestaat uit een plafond. Door een plafond op een goede manier te bewerken kun je de woning een volledig nieuwe sfeer geven. Hier worden een aantal ideeën gegeven hoe je een plafond kunt bewerken.

 

Verlichting aanbrengen aan een plafond

Iedere woning heeft natuurlijk verlichting nodig. Met mooie hanglampen aan een plafond kun je extra dimensies aan een plafond geven. Er zijn veel verschillende soorten verlichting waardoor de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Verlichting kan ook in verschillende kleuren voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld mooie LED strips aan de randen van een plafond plaatsen. De randen zijn hierdoor mooi verlicht met een kleur naar keuze. Ben je moe van dezelfde kleur, dan kun je dit met een druk op de knop weer veranderen. Wat steeds vaker een trend wordt is de verlichting enkel tegen het plafond aan te schijnen. Dit geeft een uniek en modern effect aan ieder plafond, vooral wanneer de lampen goed zijn verborgen waardoor je enkel het licht kan zien.

 

Verlagen van een plafond

Met een plafond dat verlaagd is maak je ruimte voor nieuwe ideeën die gerealiseerd kunnen worden. Een verlaagd plafond geeft extra diepte aan een plafond. Ook is het hierbij mogelijk om dingen in te verbergen. Wil je mooie verlichting aanbrengen, dan kun je de lampen en kabels mooi verbergen in het verlaagd plafond. De meest simpele versie is een verlaging in het midden van een plafond in een rechthoekige vorm. Veel moderne woningen maken gebruik van deze methode om een plafond te verlagen. De locatie, vorm en hoogte is echter allemaal zelf te bepalen. Zo kun je hele complexe vormen aanbrengen aan een plafond waardoor je een unieke uitstraling creëert. Een verlaging staat het beste bij plafonds die al vrij hoog zijn. Hierdoor zorgt een verlaagd plafond er niet voor dat je minder beweegruimte hebt.

 

 Sierlijsten aanbrengen

Een plafond verlagen vereist aardig wat voorbereiding. Een makkelijkere en snellere manier om diepte aan een plafond te geven is door het gebruik van sierlijsten. Sierlijsten zijn extra verlaagde randen met een mooi reliëf die meestal aan de randen van een plafond worden geplakt om een chique uitstraling te geven. Dit is perfect voor zowel oudere woningen als nieuwere woningen.

3eGolf.nl