3EGolf
Image default
Sport

Verzwakte bekkenbodemspieren of blaas? Train ze weer sterk met EMS!

Bent u net moeder geworden en zijn uw bekkenbodemspieren door de bevalling verzwakt geraakt? Of heeft u lichte last van blaaszwakte? Dan is het slim om de bekkenbodemspieren weer sterker te maken door middel van het uitvoeren van bekkenbodem oefeningen. Wist u dat u uw bekkenbodem zeer effectief sterker kunt maken middels EMS? Over dit ideale trainingsprogramma van StimaWELL zullen wij u het één en ander vertellen in dit artikel.

De training is ontwikkeld door specialisten

De unieke bekkenbodemtraining van StimaWELL is ontwikkeld door fysiotherapeuten, gynaecologen, EMS-ingenieurs en EMS-bekkenbodemtherapeuten. Het EMS programma zorgt voor een diepe activering en doorstroming van de bekkenbodemspier. Dit wordt bereikt door verschillende stroomsequenties welke gedurende 20 minuten lang de bekkenbodemspier bereiken. Dankzij de stimulatie van EMS, gecombineerd met dynamische oefeningen die u zelf uitvoert, wordt de bekkenbodem zeer effectief getraind. De training is ideaal, gewricht besparend en thuis uit te voeren.

Maar wat is EMS precies? EMS staat voor elektrische spier stimulatie. Tijdens elke beweging die wij maken worden onze spieren aangestuurd door ons centrale zenuwstelsel. Er worden elektrische signalen, via de hersenen, afgegeven aan de spieren om deze te activeren. Op deze manier komen bewegingen tot stand. Met EMS worden de spieren op dezelfde manier geactiveerd. Alleen in het geval van EMS gebeurt deze activatie van buitenaf. Omdat u tijdens een EMS training niet stilstaat maar ook nog oefeningen uitvoert worden de spieren dubbel gestimuleerd, van binnenuit via het centrale zenuwstelsel en van buitenaf via EMS. Dubbel zo effectief en doeltreffend dus. Daarbij vinden velen van ons het lastig om de dieper gelegen spieren goed zelf te kunnen trainen. De elektrische signalen hebben er totaal geen moeite mee om dieper gelegen spieren te bereiken. U zult met EMS dus sowieso beter en sneller resultaat boeken.  

Hoe snel kunt u resultaat verwachten?

Wanneer de eerste EMS training resultaten zichtbaar worden is per persoon verschillend. We kunnen dan ook geen exacte termijn geven per wanneer de training zijn vruchten af gaat werpen. Wel kunnen we zeggen dat de eerste resultaten van de trainingen vrij snel zichtbaar worden. Sterker nog, na 10 trainingssessies bent u al geen beginneling meer.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl
3eGolf.nl