3EGolf
Image default
Bedrijven

Vraagt uw zoon of dochter ook om een hangoor konijn?

Het houden van huisdieren is erg goed voor kinderen. Zo leren ze al op jonge leeftijd te zorgen voor een levend wezen, wat maakt dat ze ook respect zullen hebben voor andere levende wezens. Dit is niet alleen erg mooi, maar ook erg belangrijk. Daarnaast is het goed voor een kind om al eens kennis te maken met verantwoordelijkheid. Veel kleine kinderen vragen specifiek om een hangoor konijn. Dit komt omdat ze enorm schattig zijn, omdat het hele lieve diertjes zijn en omdat veel mensen denken dat het gemakkelijk is om voor zo’n pluizig konijn te zorgen. Toch mag u niet onderschatten hoeveel tijd en werk het verzorgen van een konijn vraagt. Zo wordt er onterecht verondersteld dat een konijn minder werk is dan een kat of een hond.

Een hangoor konijn zorgt voor veel werk, maar ook voor veel liefde

Hoewel het houden van een konijn veel werk met zich meebrengt, krijgt u ook veel liefde terug van zo’n lief pluizenbolletje. Dit is een mooie les voor uw kind, waardoor deze weet dat u niets voor niets krijgt in het leven. Zo leert uw kind om wekelijks het hok te verschonen en dagelijks het konijn van nieuw voer en schoon water te voorzien, in ruil voor leuke momenten met het hangoor konijn. Bijvoorbeeld wanneer uw kind knuffelt met het konijn, of met het konijn rondrent in de tuin of de woonkamer. Aangezien een konijn een actief diertje is, wordt het depressief van te weinig bewegingsruimte. Waarvan het diertje ook depressief wordt, is het gebrek aan een soortgenoot. Gelukkig zijn steeds meer dierenwinkels zich hiervan bewust en moedigen ze gezinnen aan om meteen twee pluizige diertjes te verzorgen.

Koop uw hangoor konijn bij een specialist

Als u de afweging heeft gemaakt en beslist heeft om uw kind te verrassen met een hangoor konijn, ga dan zeker langs bij Dierenhandel Hoogendoorn. Hier kiest u uit veel verschillende konijnen, mogen  de konijnen al mee vanaf tien weken oud, en zijn de konijnen steeds volledig ingeënt. Naast konijnen vindt u hier ook veel andere dieren, alsook alle benodigdheden, zoals hokken en voer.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl/

Gerelateerde artikelen

Vakantiehuis kopen is beter dan vakantiehuis huren

Een natuurlijke uitstraling van uw huis met nieuwe houten kozijnen in Eindhoven

Binnendeuren kopen

3eGolf.nl