3EGolf
Image default
Gezondheid

Waar kan ik COVID-19-neusuitstrijkjes laten testen als ik geen corona-patiënt ben?

Waar kan ik COVID-19-neusuitstrijkjes laten testen als ik geen corona-patiënt ben?

Praat met uw huisarts voor advies. Veel eerstelijnszorgverleners bieden COVID-19-neusuitstrijkjes aan, evenals veel spoedeisende zorg, inloopklinieken en lokale testlocaties. Als u in de omgeving van Houston woont, kunt u lokale testinformatie online vinden op HoustonEmergency.org/COVID19 of door te bellen naar 832-393-4220. Zorg ervoor dat u vraagt ​​of er kosten zijn voor het testen en hoe lang het duurt voordat u de testresultaten ontvangt.

Hoe nauwkeurig is COVID-19 neusuitstrijkje testen?

Dat is zowel een gemakkelijke als een moeilijke vraag om te beantwoorden. De meest gebruikte test in alle klinische laboratoria is erg gevoelig. Het wordt een “PCR-test” genoemd, wat staat voor “polymerasekettingreactie”, en het is een specifiek type nucleïnezuurtest. Het zoekt naar sporen van het genetisch materiaal van het coronavirus, waardoor een virus doet wat het doet.

In het laboratorium kunnen we bewijzen dat een PCR-test zeer kleine hoeveelheden van het coronavirus kan detecteren. Maar als we de echte wereld ingaan, wordt het een beetje ingewikkelder. De twee belangrijkste problemen die we zijn tegengekomen, hebben te maken met de kwaliteit van het monster en de virale belasting, of hoeveel coronavirus er in het lichaam aanwezig is.

Wanneer u wordt blootgesteld aan COVID-19, begint het zich te vermenigvuldigen in uw bovenste luchtwegen. En hoe meer coronavirus er is, hoe gemakkelijker het is op te sporen. Het plateau treedt vrij vroeg op, binnen een paar dagen na het vertonen van symptomen . Maar als we u eerder testen, zijn de resultaten lang niet zo betrouwbaar.

Het verkrijgen van een perfect exemplaar is ook een uitdaging, omdat sommige verzamelaars zich niet op hun gemak voelen bij het inbrengen van het wattenstaafje zo ver als nodig is, en patiënten kunnen zich terugtrekken. Daarom hebben we bij coronatest swabteams opgezet om de kwaliteit van de monsters die we krijgen te verbeteren. Deze personen zijn hoog opgeleid, specifiek voor het testen van COVID-19 neusuitstrijkjes.

Wat gebeurt er als de resultaten van mijn COVID-19 neusuitstrijkje negatief zijn, maar artsen vermoeden nog steeds dat ik het coronavirus heb?

Eerst kijken ze naar uw symptomen. Vervolgens zouden ze aanvullende tests overwegen, of dat uw COVID-19-status kan worden bepaald met behulp van een alternatieve methode, zoals een röntgenfoto.

Het coronavirus begint vaak in de bovenste luchtwegen – waar het symptomen veroorzaakt zoals keelpijn, loopneus en droge hoest. Dus als u die symptomen heeft en ze worden veroorzaakt door het coronavirus, zou een COVID-19-neusuitstrijkje positief moeten zijn.

Maar naarmate het evolueert, kan het coronavirus in de onderste luchtwegen terechtkomen, waar het ademhalingsproblemen, een productievere hoest en een laag zuurstofgehalte in uw bloed kan veroorzaken. Dat is het moment waarop u zuurstof of een beademingsapparaat nodig heeft, zodat uw longen hun werk kunnen doen.

Op dat moment kunnen artsen beeldvorming bestellen, zoals een röntgenfoto van de borstkas of een CT-scan van de longen, om te bepalen of u COVID-19 heeft. Als ze afwijkingen zien die wijzen op een infectieus proces, wegen ze de risico’s en voordelen af ​​van het uitvoeren van een meer invasieve procedure om monsters uit uw longen te halen.

Een van die procedures is een bronchoscopie, waarbij een glasvezelcamera in de keel en in de longen wordt ingebracht om rond te kijken en monsters te verzamelen. Dat gebeurt alleen als het absoluut noodzakelijk is, want zoals bij elke andere medische procedure zijn er risico’s aan verbonden.

Hoe groot is de kans dat ik een fout-negatief testresultaat krijg?

Dit is een veel voorkomende vraag, vooral in het licht van de recente waarschuwing van de Food and Drug Administration betreffende een hoog fout-negatief percentage bij bepaalde tests.

Het is belangrijk erop te wijzen dat een negatief testresultaat kan optreden bij een patiënt die zich in de vroege stadia van de infectie bevindt en geen symptomen vertoont. Een herhalingstest voor deze persoon kan heel goed positief zijn, aangezien de hoeveelheid virus in hun lichaam toeneemt tot detecteerbare niveaus. Als uw arts van mening is dat de index van verdenking hoog is voor COVID-19, kunnen zij herhaalde tests bestellen om de eerste resultaten te bevestigen.

Wat doet coronatest om de kans op een fout-negatief resultaat te verkleinen bij het uitvoeren van COVID-19 neusuitstrijkjes voor zijn patiënten?

De kans op een vals negatief bij coronatest bij een symptomatische patiënt als gevolg van een COVID-19-infectie is erg laag, mits het lab een kwalitatief goed exemplaar ontvangt.

coronatest neemt verschillende maatregelen om een ​​laag fout-negatief percentage te garanderen. Ten eerste gebruiken we een toegewijd team van verpleegkundigen om wattenstaafjes te verzamelen, wat ervoor zorgt dat er elke keer een kwalitatief hoogstaand exemplaar wordt verzameld. Ten tweede hebben de tests die in ons laboratorium worden gebruikt een verificatieproces ondergaan om te bevestigen dat ze presteren zoals verwacht. En tot slot houden we bij wanneer herhaalde tests positief zijn bij personen die eerder negatief hadden getest.

Tot op heden heeft dit laatste scenario zich voorgedaan in minder dan 1% van onze tests. En in alle gevallen was de tijd tussen de negatieve en positieve testresultaten meer dan 72 uur, waardoor de mogelijkheid ontstond dat er een infectie had plaatsgevonden tussen de toediening van de twee tests.

Ik denk dat ik COVID-19 had voordat testen beschikbaar waren. Is er een manier om te bevestigen dat ik het had of dat ik er nu immuun voor ben?

Niet echt. U kunt op antilichamen worden getest , maar de resultaten zullen niet veranderen hoe u wordt behandeld als u een patiënt bent, of hoe u zich in de wereld zou moeten gedragen.

Antilichaamtests, ook bekend als serologische tests, detecteren antivirale eiwitten in het bloed die door uw immuunsysteem worden aangemaakt om het virus te neutraliseren. Maar virussen hebben veel verschillende eiwitten en de antilichaamrespons kan heel individueel zijn.

Niet iedereen maakt dezelfde antistoffen tegen een virus. Een negatief testresultaat betekent dus niet noodzakelijk dat u niet bent blootgesteld aan COVID-19. Het kan gewoon betekenen dat de antivirale eiwitten waarnaar de test is opgezet, niet dezelfde zijn als die door uw lichaam.

Evenzo, zelfs als ik wist dat je het coronavirus had gehad en antilichamen had gegenereerd, weten we gewoon niet genoeg om te zeggen dat ze je zouden beschermen tegen herinfectie. Dat kunnen we nog niet met vertrouwen zeggen. En aangezien dit coronavirus muteert – wat alle virussen doen – zijn antistoffen tegen eerdere versies mogelijk niet meer effectief.

Ten slotte is er de mogelijkheid dat deze tests daadwerkelijk antilichaamreacties op verwante of vergelijkbare virussen detecteren . Dit coronavirus is slechts een van een veel grotere familie van virussen die regelmatig onder mensen circuleren. Het is iets dat we nog steeds proberen te ontrafelen, dus het maakt het moeilijk om de testresultaten van antilichamen te interpreteren.

 

Bronnen:

coronatest-zaandam.nl
coronatest-heerlen.com
coronatest-apeldoorn.com
coronatest-dordrecht.com

 

https://corona-teller.nl/
3eGolf.nl