3EGolf
Image default
Bedrijven

Waar moet je alert op zijn als je een taxi neemt?

Taxi’s worden in het dagelijks leven veel gebruikt door toeristen, mensen zonder rijbewijs of mensen die een langere afstand moeten afleggen die ze niet met de auto kunnen/willen afleggen. Helaas gebeurt het nog dagelijks dat mensen worden opgelicht door taxichauffeurs. Daarom zijn hier wat punten om de kans op oplichting te minimaliseren.

Legale taxi’s

Legale taxi’s zijn makkelijk te herkennen aan het blauwe kenteken. Als de auto een geel kenteken heeft dan is het een illegale taxi. Daarbij is het ook essentieel als taxichauffeur om een boordcomputer te hebben. De taxichauffeur is hier verplicht om zijn rustperioden en werktijden aan te geven. Daarbij zijn taxi’s die aangeschreven zijn op Google ook betrouwbaar, aangezien hier vaak reviews aan gekoppeld zijn. Ga voor bekende namen zoals taxi Den Haag, dan weet je zeker dat je een legale taxi hebt.

Chauffeur

Elke legale taxichauffeur is verplicht op een chauffeurspas bij zich te dragen. Voor het geval je een klacht wil indienen, omdat je niet tevreden was met de service die geboden is, dan is het handig om te weten wie je heeft rondgereden en wie verantwoordelijk was. Daarbij is het ook van belang dat een ritbon uitgeprint kan worden. Een taxichauffeur is niet verplicht om altijd een ritbon uit te printen, maar een ritbon moet wel uitgeprint kunnen worden wanneer jij daar als klant naar vraagt. Op deze ritbon staan de gegeven van de chauffeur, de tijd en de afstand.

Prijs afspreken

Bij lange afstanden wordt het aangeraden om een prijs af te spreken, ondanks dat de taxameter in veel gevallen toch loopt en misschien ook hoger uitkomt, betaal je het afgesproken bedrag. Mocht het bedrag lager zijn de afgesproken prijs dan betaal je het bedrag op de taxameter. Dit zijn algemene regels die taxichauffeurs zouden moeten hanteren.

https://denhaagtax.nl/

Gerelateerde artikelen

Veilig wonen met Groenewegen Delft

Metaalboren

E-Sigaret Solutions biedt alle soorten e-sigaretten, van de Berry Blast tot de Hexa 2.0

3eGolf.nl