3EGolf
Image default
Verbouwen

De voordelen van een vloerverwarming in je huis

Voor veel huiseigenaren zal niemand alle voordelen hebben uitgelegd van het laten installeren van een vloerverwarmingssysteem onder hun vloerafwerking. Er zijn veel voordelen verbonden aan de installatie van dit type systeem in uw woning, die we hier op een rijtje hebben gezet:

  • Ze zorgen voor meer energie-efficiëntie, door de temperatuur te regelen en ervoor te zorgen dat huiseigenaren de thermostaat op hun centrale verwarming lager kunnen zetten

  • Hun energie-efficiënte aard betekent dat er meer geld wordt bespaard op de energierekening

  • Ze zijn nog steeds volledig efficiënt onder elke vloerlaag die erop wordt gelegd, of u nu kiest voor tegels, tapijt of een houten vloer

  • Watervarianten hebben slechts een minimaal onderhoud nodig, in de vorm van regelmatig doorspoelen en de druk testen

  • Vloerverwarming minimaliseert de hoeveelheid stof die in een woning circuleert, waardoor deze comfortabeler is voor mensen met allergieën of astma

  • Vooral S-plan systemen kunnen ervoor zorgen dat de temperatuur in een woning comfortabeler aanvoelt, aangezien de warmte gelijkmatig over de hele vloer wordt verdeeld.

  • Vocht en stof worden geëlimineerd, waardoor ze hygiënischer zijn

  • Ze maken ruimte vrij doordat er geen radiatoren meer nodig zijn

Wist je dat PVC vloeren ideaal zijn om te combineren met vloerverwarming. Bijvoorbeeld de Ambiant Essenzo Light Oak vloer is perfect in combinatie met vloerverwarming dankzij de warmte-doorlatende eigenschappen.

Het spoelen van het systeem

Door de manier waarop het werkt, moet u een vloerverwarmingssysteem dat water gebruikt regelmatig doorspoelen. Net als bij centrale verwarmingssystemen kan er zich in deze leidingen gedurende lange tijd slib en roest ophopen, en deze moeten dan ook worden schoongemaakt om in optimale conditie te blijven. Wanneer dit gebeurt, moet u uw systeem doorspoelen.

Hiervoor wordt een pomp (van het type dat het meest geschikt is voor uw boiler) op uw systeem geïnstalleerd, waarna er reinigingschemicaliën door uw leidingen worden gestuurd. Dit zou de leidingen moeten ontdoen van alle corrosie, slibresten of roest die de goede werking van het systeem kunnen hebben belemmerd.

Wij raden u aan dit werk door een ervaren vakman te laten uitvoeren, om er zeker van te zijn dat de spoeling correct en veilig wordt uitgevoerd. Het werkt ideaal om een PVC vloer met vloerverwarming te combineren. Tegelvloeren en houten vloeren kunnen ook gebruikt worden.

De kosten

De kosten van een vloerverwarmingssysteem kunnen sterk variëren, vooral wanneer ook de installatie- en gebruikskosten in aanmerking worden genomen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin u uw leidingen of dunne elektrische draden hebt aangebracht, en van het dagelijkse en seizoensgebonden gebruik, kan de prijs die u voor uw vloerverwarming betaalt in de loop der tijd schommelen.

Dit verschil zal vooral duidelijk zijn tijdens de zomer- en wintermaanden, aangezien de werkingskosten lager zullen zijn in de maanden waarin u het systeem veilig kunt uitschakelen zonder het te koud te hebben in uw huis.

Gerelateerde artikelen

Zonder moeite een PU gietvloer leggen

EPDM lijm ook uit een drukvat

Wil jij je tuin een leuke sfeer geven? Elektricien Haarlem weet precies hoe ze dat voor je moeten do

3eGolf.nl