3EGolf
Image default
Mode en Kleding

Wat is er zo duurzaam aan een leren tas?

Wat is er zo duurzaam aan een leren tas?

Vrijwel iedereen heeft wel een tas die hij of zij dagelijks met zich meedraagt. Zo’n tas krijgt behoorlijk wat te verduren. Door weer en wind op de fiets, botsend in het openbaar vervoer. Kortom; zo’n tas moet tegen een stootje kunnen. Leren tassen zijn daar een goed voorbeeld van. Het zijn blijvertjes en daarmee duurzaam. 

Duurzaam is tegenwoordig het toverwoord. Het staat lijnrecht tegenover de consumptiemaatschappij, die ook wel de wegwerpmaatschappij wordt genoemd. We kunnen maar beter geen producten meer aanschaffen van plastic die, als ze stuk gaan, niet gerepareerd kunnen worden en op een grote hoopt terecht komen in het milieu. Onze oceanen liggen er al vol mee. 

Kies voor een leren heuptas heren

Het is daarom zo belangrijk, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een heuptas heren, je bewust te zijn van het materiaal waarvan die tas is gemaakt. Wie kiest voor leer doet qua duurzaamheid goede zaken. Een leren tas gaat jaren mee. Sterker nog; deze wordt steeds fraaier naarmate je deze langer met je meedraagt. Kleine butsen en krassen in leer verdwijnen vaak vanzelf. Andere gebruikssporen geven de tas meer en meer karakter. 

Op deze manier wordt een tas helemaal ‘eigen’. Je zou kunnen spreken van een gepersonaliseerde tas. En mocht er iets met een leren tas, zoals een tas van Legend, niet in orde zijn dan kan leer altijd worden gerepareerd. De schoenmaker weet er vaak wel raad mee. Op die manier krijgt de tas weer een nieuw leven. 

Onderhoud je leren tas

Het is wel zaak om leer schoon en soepel te houden door het materiaal af en toe in te spuiten of af te nemen met een speciaal daarvoor gecreëerd product. Dat is puur behoud van de tas. Zet een leren tas ook nooit bij of tegen de verwarming of de haard want dan droogt het materiaal uit. 

Ben je eenmaal in het bezit van een leren tas dan is de stap naar leren accessoires ook zo genomen. Op dat gebied valt immers eveneens een duurzame wedstrijd te winnen. Denk maar eens aan een leren telefoontasje, portemonnee of pasjeshouder heren. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Het zorgt ervoor dat je een complete set bezit om mee op pad te gaan. Stijlvol om te dragen, fraai om te zien én duurzaam.  

Duurzaam productieproces

Je kunt kiezen voor leren heup- of schoudertassen, laptoptassen en rugzakken. Leren tassen zijn er in alle mogelijke varianten. Kies een tas die voor jou het meest comfortabel draagt. Een leren tas hoeft overigens niet altijd een bruine tas te zijn. Leer kan op een natuurlijke manier worden geverfd, zodat ook dat een steentje bijdraagt als het gaat om de duurzaamheid. Laat je daar goed over informeren als je bewust kiest voor een tas die zo gemaakt is dat de materialen en het productieproces het milieu niet schaden. Een groot aantal merken en fabrikanten produceren op een duurzame manier.

 

3eGolf.nl