3EGolf
Image default
Zakelijk

Waarom kiezen voor een zwart-wit printer?

Printers zijn in de huidige samenleving uitgegroeid tot onmisbare apparaten. Er zijn talloze verschillende soorten printers en in iedere situatie is dan ook een andere printer nodig. Een feit is echter wel dat met name in het bedrijfsleven printers erg vaak worden gebruikt en vaak ook echt nodig zijn. Een simpele printer die geschikt is voor het uitprinten van vrijwel alle documenten, maar die wel wat goedkoper kan zijn dan een enorm luxe printer is een zwart-wit printer. Er zijn verschillende redenen waarom kiezen voor een zwart-wit printer in veel gevallen een goede optie kan zijn.

Snel documenten afdrukken

Als je regelmatig snel bepaalde documenten wilt afdrukken kan een zwart-wit printer ideaal zijn. Zoals gezegd is de printer in staat je document in hoog tempo uit te printen. Je hebt bij het uitprinten van documenten in de meeste gevallen ook geen kleur nodig. Het voordeel dat het printen snel gaat heb je dus, maar een nadeel omdat er geen kleur is daar is geen sprake van. Documenten die vrijwel alleen uit tekst bestaan zijn immers enkel zwart op wit. Wil je toch een kleurenprinter, voor refurbished printers met mooie prijzen kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de kleurenprinters a3 all in one. Ook krijg je bij de kleurenprinters a3 all in one vaak garantie. Veel mensen vinden dit prettig omdat het een refurbished printer is. De printers mankeren niets en ze doen het naar behoren.

Makkelijk inkt bijvullen

In tegenstelling tot bij een printer die in kleur print hoef je bij een zwart-wit printer dus geen inkt in talloze verschillende kleuren bij te vullen. Wanneer de inkt van je printer op is is hooguit zwarte of witte inkt nodig. Dit is ook erg goed voor het milieu. Cartridges die printers met kleur nodig hebben zijn immers slecht voor het milieu en daarmee krijg je bij een zwart-wit printer niet te maken. De printers zijn minimalistisch en ze houden het erg simpel. Het is een goede keuze als je niet regelmatig gekleurde tekeningen en foto’s uit wilt printen. Zo bespaar je jezelf er aardig wat werk mee doordat je niet regelmatig cartridges hoeft aan te vullen. Met name als je op kantoor met meerdere man werkt kan het best zo zijn dat een cartridge normaalgesproken snel op is.

 

3eGolf.nl