3EGolf
Image default
Woningen

Waarom overstappen naar een 3 fase aansluiting?

Waarom een 3-fase aansluiting?

Als het gaat om zaken die met elektriciteit te maken hebben, is het vaak erg ingewikkeld om mee om te gaan. Als u eenmaal elektriciteit gaat gebruiken, bestaat er natuurlijk altijd het risico geëlektrocuteerd te worden of kortsluiting in uw huis te veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om grondig onderzoek te doen of professionele hulp te zoeken bij het omgaan met elektriciteit zoals 3-fase aansluitingen.

Wat is een 1-fase aansluiting?

De elektrische aansluiting bestaat uit draden die de meter vanaf de meterkast verbinden met het elektriciteitsnet. De grootte van het stopcontact bepaalt de hoeveelheid stroom die het stopcontact kan dragen, waardoor deze beschikbaar is in uw huis.

Wat is een 2-fase aansluiting?

Een enkelfasige aansluiting bestaat uit twee draden, een fasedraad en een nuldraad, en wordt met uw huis verbonden via een netsnoer dat stroom levert. De uitgangsspanning is het verschil tussen deze twee draden. Op uw energierekening verschijnt een enkelfasige aansluiting als 1×25/1x30A. De meeste woningen hebben zo’n aansluiting.

Wat is een 3-fase aansluiting?

De elektrische verbinding met het huis is opgebouwd uit 3-fase en neutrale draden. Alle driefasige draden zijn belast met 230V. Over het algemeen is dit een grotere verbinding dan een enkelfasige verbinding. Deze verschijnt als 3x25A op de rekening van uw energieleverancier of als 3×220/230V in uw meterkast. Hier wordt alleen 220/230 gespecificeerd voor enkelfasige aansluitingen.

Wanneer moet ik een 3-fase aansluiting maken

In sommige gevallen is een 3-fase aansluiting nodig voor het gebruik van bepaalde apparaten. Als u bijvoorbeeld driefasige stroom wilt. Het wordt gebruikt voor apparaten die veel stroom verbruiken bij spanningen boven de 230V. Wil je driefasige stroom, dan heb je een driefasige aansluiting nodig. Anders kan het niet worden geïnstalleerd. Momenteel kunt u bij het aanvragen van een nieuwe connector alleen een driefasige connector krijgen. Dit is uiteindelijk de beste omdat het meer kracht geeft. Elektricien Tilburg kan 3-fase aansluitingen verzorgen en elektra vakkundig aanleggen. We hebben ervaren elektriciens bij de hand om u te helpen met al uw vragen over elektrische aansluitingen of iets anders.

 

https://elektricien-tilburg013.nl/
3eGolf.nl