3EGolf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Als uw douche afvoer weer verstopt raakt, is dit wat u moet doen om deze te ontstoppen.

Als uw douche afvoer weer verstopt raakt, is dit wat u moet doen om deze te ontstoppen
Er zijn veel mensen die zich afvragen hoeveel haren er elke dag door de put gaan. Als gevolg hiervan is het geen verrassing dat een doucheafvoer na verloop van tijd begint te verslechteren en uiteindelijk helemaal niet meer functioneert. De doucheafvoer raakt dan verstopt. Het ontstoppen van een douche afvoer wordt door velen als een vuile klus beschouwd. Het is echter mogelijk om uw douche afvoer zelf te reinigen en te ontstoppen en niet te vuil te maken. Hiervoor geven we je enkele tips.

Hoe gebruik je een ontstoppingsveer
Wil je zo min mogelijk vies worden, dan kun je een ontstoppingsveer gebruiken. De veer wordt aan de zijkant van de afvoer geplaatst en kan naar beneden worden geduwd. Door de veer hard in te drukken, breek je de verstopping los en kun je de verstopping met water wegspoelen. Met een niet-verstopte veer moet u echter voorzichtig zijn, want u kunt meer schade aanrichten dan u kunt herstellen. Zorg er daarom voor dat u niet te veel druk uitoefent op de leidingen, dit kan leiden tot duurdere reparaties. Het beste is om geen veer te gebruiken, ook niet als je iets in de leidingen hebt gespoeld, wat bij douches vaak lastig is omdat er een deksel op de afvoer zit, aangezien het heel moeilijk is om iets in de leidingen te spoelen. Je loopt het risico het voorwerp verder de afvoer in te duwen, waardoor er een professionele loodgieter langs moet komen om het te ontstoppen.

Houd uw doucheputje goed schoon

Als u de put niet kent, kunt u altijd eerst proberen deze schoon te maken. Trouwens, dit is waarschijnlijk de reden waarom het probleem is opgetreden, als u de afvoer niet regelmatig goed hebt schoongemaakt. Als u de afvoer niet zo vaak hebt schoongemaakt als u zou moeten, kan dit de verstopping veroorzaken. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen er steeds meer haren en zeepresten in uw afvoerput spoelen, waardoor het moeilijk wordt voor het water om er doorheen te lopen.Meestal kunt u veel vuil en puin uit de afvoer verwijderen door het deksel te verwijderen en met de hardste straal te richten, dan kunt u de rest meestal met een schroevendraaier verwijderen.

 

http://loodgieterzwolle038.nl/
3eGolf.nl