3EGolf
Image default
Kinderen

Waarom zijn eenhoorns zo populair bij meisjes?

Tegenwoordig lijkt het alsof alle accessoires en kleding items die er voor meisjes te koop zijn wel iets met regenbogen of eenhoorns te maken heeft. Glitters, rainbows en unicorns zijn helemaal hip momenteel en die trend lijkt een blijvertje. Denk aan kussens, knuffels, decoratie voor de kinderkamer en zelfs een zilveren ketting met een eenhoorn erop.

Unicorns en regenbogen

En kijk maar eens in de winkels naar de steeds groter – en gekker – wordende eenhoorn collectie: van eenhoorn onesies tot unicorn cupcakes, taarten, etc. Je kunt het zo gek nog niet bedenken en er is wel een eenhoorn of regenboog variant van. Alpaca’s trekken ook steeds meer aandacht naar zich toe, maar die oh zo bijzondere unicorn blijft toch op nummer één staan.

Zelfs onder de volwassenen is dit mythische wezen ongekend populair. Maar waar komt die trend zo plotseling vandaan? 

Eenhoorns bestaan niet

Iedereen weet natuurlijk dat eenhoorns niet echt bestaan, ook de kleine meisjes die trots met zo’n unicorn shirt rondlopen. Misschien maakt dat deze mythische figuren juist zo razend populair. Net als draken een tijd lang een ding waren voor jongens, kunnen meisjes dit fantasiewezen nu niet weerstaan. Iets wat niet echt bestaat trekt natuurlijk veel meer aandacht dan iets wat ‘gewoon’ is. 

Unicorn feestje voor meisjes

Aangezien unicorns zoveel interesse werken, waarom zou je dan geen feestje organiseren voor je dochter met dit mythische dier als thema? Maar dan luidt de vraag: hoe regel je een eenhoorn feestje als je dochter jarig is? Je kunt bijvoorbeeld een taart zelf maken of bestellen met een eenhoorn erop en je dochter bijpassende eenhoorn kaarsjes uit laten blazen.

Ook aan de andere lekkernijen die op een goed georganiseerd kinderfeestje niet kunnen ontbreken zoals koekjes, cupcakes, donuts, snoep, etc. kun je een unicorn draai geven. Daarnaast is het belangrijk dat de aankleding van je feestlocatie matcht met het thema.

Denk onder andere aan eenhoorn ballonnen, slingers, tafelkleed, bordjes en servetjes. Zoals ik al zei, je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een product van. Wees dus niet bang dat je geen unicorn versieringen zal kunnen vinden. 

Thema feestje

Je eigen unicorn meisje moet natuurlijk ook bij het thema passen. Wat dacht je van een prinsessenjurk met de afbeelding van een eenhoorn of een diadeem met een hoorn erop? Super schattig, en misschien ook een leuke en originele cadeau tip.

Nu we het toch over cadeautjes hebben: wanneer je jouw dochter een verjaardagscadeau zult geven dat met eenhoorns te maken heeft, is haar feestje natuurlijk helemaal af. Een mooi cadeau zou bijvoorbeeld zijn om haar een ketting te geven met een eenhoorn erop. Dat is nu leuk, maar over een paar jaar ook nog. 

Pinterest

Tenslotte kun je nog helemaal los gaan met het bedenken van unicorn spelletjes, zoals eenhoorntje prik. Genoeg originele ideeën hiervoor zijn te vinden op Pinterest. Dit unicorn fenomeen is nu eenmaal een wereldwijde trend, je kunt er het best gewoon in meegaan en dan gelijk een te gek eenhoorn kinderfeestje voor je dochter organiseren. Dan ben je tenminste wel een hippe mama. 

3eGolf.nl