3EGolf
Image default
Attracties

Wat is de beste RC auto voor een beginner?

Als je begint met rc auto’s zal je waarschijnlijk veel vragen hebben. Wil je on of offroad gaan rijden? Gaat het jou meer om het sleutelen aan de auto’s of wil je echt goed worden in het racen? Er zijn een hoop verschillende soorten rc auto’s te krijgen en deze hebben allemaal andere karakteristieken. Waar je nou allemaal op moet letten zullen we je in deze blog uitleggen, zodat jij de keuze makkelijk kunt maken.

Zoals we hierboven al hebben beschreven zal het voor sommige mensen belangrijk zijn dat de auto’s snel zijn en dat je er goed mee kunt racen. Als jij jezelf hierin herkent dan is het voor jou waarschijnlijk het makkelijkst om een auto te nemen waarmee gelijk de straat op kunt. Deze soort auto’s worden ready-to-run genoemd. De andere kant is een bouwpakket. Deze auto moet je dus eerst zelf in elkaar zetten en is dus voor de mensen die van het sleutelen houden.

Een ander aspect om even over na te denken is of je een on of offroad auto wilt. Dit is natuurlijk een smaak ding. Maar denk ook goed na over de plekken waar je wilt en kan rijden. Als er in jouw omgeving vooral veel grasvelden zijn en weinig geasfalteerde parkeerplekken dan heb je dus niks aan een on-road auto.

Tot slot is het verstandig om voor een goed merk te gaan, zoals Traxxas. RC auto’s zijn redelijk gevoelig, dus kunnen er nog wel eens onderdelen kapot gaan tijdens het rijden. Als deze vervangonderdelen dan niet voor jou beschikbaar zijn, dan betekent het dat je dus niet kunt rijden en dat wil je natuurlijk voorkomen.

3eGolf.nl