3EGolf
Image default
Vakantie

Wat is een anti diefstal rugzak?

Wat is een anti diefstal rugzak en wat doet deze om diefstal tegen te gaan? Een anti diefstal rugzak lijkt op een normale rugzak, maar heeft een aantal handige ingebouwde functies om diefstal te voorkomen. Zo kun je iets geruster zijn op vakantie, omdat je niet elke second krampachtig je rugzak in je armen hoeft te houden omdat je bang moet zijn dat je wordt bestolen.

De volgende eigenschappen komen vaak voor bij anti diefstal rugzakken:

Geheime zakken

Dit komt voor bij de meeste anti diefstal rugzakken. Er zijn geheime zakken ingebouw die moeilijk vindbaar zijn als je niet weet waar ze zitten. In een geheim zakje, achter een ritssluiting, kun je je meest waardevolle spullen veilig bewaren. Omdat ze niet zichtbaar zijn is het lastig voor een zakkenroller om hieruit te stelen. Zo hou je de allerbelangrijkste spullen zoals je paspoort en geld veilig.

RFID bescherming

Mensen geld afhandig maken door draadloze betalingen komt steeds vaker voor, in de speciale zakken kun je bankpassen bewaren die niet geskimd kunnen worden.

Slot

Veel anti diefstal rugzakken hebben een slotje met cijfercode op de rits, die niet zomaar open te krijgen is zonder de code. Hierdoor kiezen zakkenrollers snel een ander slachtoffer uit.

Snijvast materiaal

Er zijn ook zakkenrollers die snel hun slag slaan door de onderkant of de zijkant van de rugzak open te snijden, maar daar is een anti diefstal rugzak tegen bestand. Het snijvast materiaal is niet zomaar open te krijgen, waardoor de zakkenroller de tas niet open zal krijgen.

3eGolf.nl