3EGolf
Image default
Dienstverlening

Wat is een kortsluiting?

Kortsluiting is wanneer een elektrische stroom langs het verkeerde of onbedoelde pad stroomt met weinig tot geen elektrische weerstand. Het kan ernstige schade, brand en zelfs kleine explosies veroorzaken. Kortsluiting is zelfs een van de meest voorkomende oorzaken van structurele branden over de hele wereld. Als je ooit vonken in je elektrische paneel hebt gezien, was het hoogstwaarschijnlijk een kortsluiting die ze veroorzaakte. Laat Elektricien Amsterdam uw kortsluiting in uw huis verhelpen en uw gezin niet in gevaar brengen! Bel vandaag nog

Wat veroorzaakt een kortsluiting?

Er zijn een aantal factoren die tot kortsluiting kunnen leiden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

 

  • De bedrading komt in aanraking met water of een andere vloeistof.
  • Defecte isolatie of losse verbindingen kunnen ertoe leiden dat de spanning voerende en neutrale draden met elkaar in contact komen.
  • Spijker- en schroefgaatjes waardoor de draadomhulsels verslechteren.
  • Een abnormale opbouw van elektrische stromen in het elektrische bedradingssysteem van uw huis.
  • Veelvoorkomende plagen, zoals ratten, muizen en eekhoorns, kauwen op de draden.
  • Ook oude of defecte apparaten met beschadigde stekkers of netsnoeren kunnen kortsluiting veroorzaken. Dat komt omdat wanneer een apparaat op een stopcontact wordt aangesloten, de bedrading in wezen een verlengstuk van het circuit wordt.

 

Bescherming tegen kortsluiting

Kortsluitingen vormen een gevaar voor schokken en brand. Gelukkig beschikt het bekabelingssysteem van uw huis over verschillende middelen om u tegen deze gevaren te beschermen.

 

Aardlekschakelaars  bieden een vergelijkbare functie als stroomonderbrekers. Ze detecteren ook veranderingen in de stroom, maar zijn veel gevoeliger dan stroomonderbrekers, waardoor de stroom automatisch wordt uitgeschakeld bij de minste fluctuatie.

 

Wat te doen bij kortsluiting?

Het is een taak die u het beste aan een professional kunt overlaten, maar er zijn enkele dingen die u zelf kunt controleren. Als een stroomonderbreker bijvoorbeeld regelmatig uitvalt direct na het resetten, heb je waarschijnlijk een bedradingsprobleem ergens langs of in een apparaat dat erop is aangesloten. Kijk goed naar alle netsnoeren die zijn aangesloten op stopcontacten op de uitgeschakelde groep. Als u schade constateert of het lijkt alsof de plastic isolatie is losgeraakt, haal dan de stekker uit het stopcontact en schakel de stroomonderbreker weer in. Als de groep nu actief blijft, kun je er vrij zeker van zijn dat het apparaat het probleem was.

 

Het repareren van een probleem met de bedrading van een groep moet doorgaans worden gedaan door een professionele elektricien. De reparatie omvat het afsluiten de groep, het openen van stopcontacten en schakelkasten om draden en verbindingen te inspecteren en eventuele noodzakelijke reparaties uit te voeren. Mogelijk moet u ook wijzigingen aanbrengen in het elektrische paneel van uw huis. Dit is zeker geen klus voor de meeste doe-het-zelvers!

 

Als u vermoedt dat u een kortsluitingsprobleem heeft in uw huis, staat ons team van hoog opgeleide elektriciens voor u klaar.

https://amsterdamse-elektricien.nl/

Gerelateerde artikelen

Verhuisplannen en veel afval? Huur nu een container

Aandachtspunten voor elektra aanleggen in een nieuwbouwwoning

Schakel een calculatiebureau in voor een goede start van uw bouwproject

3eGolf.nl