3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Wat is het beste kunstgras?

Wil je graag het beste kunstgras van Nederland en de Benelux kopen? Dan is het goed om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er is namelijk veel kwaliteitsverschil in deze branche. Waar de één misschien genoegen neemt met een goedkope kunstgrasmat, is het voor de ander belangrijk dat er een kwalitatief goede aankoop wordt gedaan. De ene mat is de andere niet, omdat:

  • De lengte van de sprietjes kunnen verschillen
  • De één kunstgras matten produceert in één kleur, terwijl natuurlijke grassprietjes altijd wel iets kunnen verschillen van elkaar. Er worden soms garens in een verschillende tint of kleurtoon gebruikt,  zodat het er heel natuurlijk uitziet
  • Bij sommige kunstgrasmatten staan alle sprietjes één kant op. Dit lijkt erg onnatuurlijk. Gras staat natuurlijk ook niet allemaal één kant op.
  • Sommige kunstgras soorten zijn erg zacht. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de lengte van de sprietjes.
  • Sommige grasmatten zijn van een bepaald materiaal gemaakt of afgewerkt waardoor het glans in de zon. Dit kan een onnatuurlijk effect geven. Voorkom dat je kunstgras koopt dat glanst.

Zelfs de voordelige versies van kunstgras bestaan al uit vijf kleuren. Er zijn voordeligere opties, maar dan bestaan ze uit minder kleuren of maar uit één kleurtint. De beste optie is 45mm hoog en is uitgeroepen tot de beste keuze die je kunt maken. De meeste kunstgras soorten, waaronder het beste kunstgras van Nederland wordt gemaakt van polyethyleen.

Hoe kan ik kunstgras soorten het beste met elkaar vergelijken?

Wat helpt is om de specificaties van elke soort te raadplegen. Zo is het goed om te kijken naar de steken per centimeter, zodat je weet wat de dichtheid is van de mat. Het zou zonde zijn als er niet voldoende garens gebruikt worden. Een volle kunstgrasmat lijkt altijd erg mooi. Wil je ook realistisch, zacht en veerkrachtig kunstgras, kijk dan eens op de website voor meer informatie.

3eGolf.nl