3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn boeiboorden en waar worden ze van gemaakt?

Boeiboorden zijn een belangrijk onderdeel van uw pand. Een boeiboord zorgt er namelijk voor dat er geen regen, sneeuw, wind of kou uw pand binnenkomt. Bij het gebruiken van boeiboorden voorkomt u dus lekkages en onnodig hoge rekeningen. Boeiboorden heeft u in veel verschillende soorten en maten. Boeiboorden gemaakt van hout en kunststof brengen meer onderhoud met zich mee. Dit is omdat hout en kunststof minder bestendigd zijn tegen het wisselende weer in Nederland en gaan er dus na verloop van tijd minder mooi uit zien. Als u kiest voor een boeiboord gemaakt van aluminium of plastisol heeft u hier vrijwel geen last van! 

Wat zijn de voordelen van aluminium boeiboorden?
Als u kiest voor aluminium boeiboorden als afwerking van uw dakrand brengt dit veel voordelen met zich mee. Van alle metaalsoorten kan aluminium het beste tegen de wisselende weeromstandigheden. Dit is omdat aluminium met het verschil in tempratuur krimpt of uitzet. Door het lichte gewicht van aluminium is het materiaal makkelijk te bewerken en dus ideaal voor zetwerk op maat. Omdat aluminium een matte afwerking heeft geeft het een mooie en professionele uitstraling. Dit kan belangrijk zijn omdat de boeiboorden ook aan de voorkant van uw pand te zien zijn. Oftewel uw boeiboorden bepalen de uitstraling van uw pand en moeten dus van de beste kwaliteit zijn.

Bent u toch opzoek naar een boeiboord met meer design mogelijkheden?
Hoewel aluminium boeiboorden beschikbaar zijn in elk soort maat zijn de design mogelijkheden beperkter als bij het gebruik van plastisol boeiboorden. Plastisol boeiboorden worden nadat het gewalst is in een speciaal zinkbad onder gedompeld om het materiaal zo goed mogelijk te beschermen tegen roest en corrosie. Als finishing touch wordt het plastisol plaatwerk nog afgewerkt met een kleurcoating. Deze kleurcoating is beschikbaar in elke gewenste kleur! Nog een design mogelijkheid van plastisol is dat men deze kan bewerken met een reliëf. Hiermee kunt u uw pand de gewenste uitstraling mee geven.

Bent u opzoek naar zetwerk op maat?
Heeft u al besloten wat voor soort zetwerk u aan u pand wilt plaatsen en ben u opzoek naar een specialist? Of heeft u toch nog wat meer vragen over de designmogelijkheden van plastisol boeiboorden? Loop dan eens binnen bij een dakgroothandel bij u in de buurt! Daar kunt u al uw vragen stellen bij een van de vele experts op het gebied van zetwerk op maat. Of u kunt een afspraak maken om een expert uw pand te laten inspecteren om u zo een passend advies te geven.

3eGolf.nl