3EGolf
Image default
Management

De investeringsmogelijkheid voor de ondernemer

Wat zijn voor u als ondernemer de financieringsmogelijkheden?

Er zijn voor de ondernemer diverse financieringsvormen waar hij of zij uit kan kiezen. Dit kan middels een bank, een crowdfunder, een investeerder etc.

Dit kan in de vorm een bedrijfshypotheek zijn, leasing, sell-and-lease-back, leverancierskrediet, factoring of een bedrijfslening etc..

Hieronder bespreken we de mogelijkheden van de 2 populairste, namelijk zakelijk krediet en zakelijke lening bij de bank of het kleinere fintech kantoor.

De meest algemene vorm: het zakelijk krediet

Het eerste product is zakelijk krediet. Bij deze variant stort de bank op jouw zakelijke rekening een geldsom. Wanneer je behoefte aan liquiditeiten hebt kan je het van die som opnemen. Je bent vrij in de opnames, wanneer en hoeveel. Vanzelfsprekend is het maximale wat je kan opnemen in de overeenkomst bij het begin vastgelegd. Zakelijk krediet is zodoende geschikt als je zelf wilt bepalen wanneer je geld wilt opnemen. Hierdoor kan je investeringen doen waar je eerst bijvoorbeeld de liquide middelen niet voor had. Dit is dus voor onvoorziene momenten, als je het geldtekort niet zag aankomen is het nu wel mogelijk om toch de rekeningen te betalen of een investering te plegen. En hoef je niet te wachten op debiteuren die te laat betalen. Je kan het zakelijk krediet dus inzetten voor dagelijkse uitgaven, groot of klein. Zodoende wordt deze variant ook wel werkkapitaalfinanciering genoemd omdat juist het werkkapitaal gebruikt wordt voor de lopende uitgaven.

De Zakelijke lening bij een vaste investering

Het tweede product is een zakelijke lening aanvragen. Bij een zakelijke lening wordt er direct een vaste geldsom op je zakelijke rekening gestort. Dit type financiering is geschikt voor investeringen in (nieuwe) activa of uitbreidingsinvesteringen. De zakelijke lening kent in principe een maximale looptijd van 5 jaar. En dus dien je de lening binnen 5 jaar in te lossen. De interest staat bij de meeste banken en fintech kantoren vast voor de looptijd van de lening.

Zakelijke lening aanvragen

Als je je investeringsdoelen kent en je zoekt daar passende financiering bij kan je met ons contact opnemen. Wij begeleiden je geheel tot aan de financiering. Dit is kosteloos. Je bent ons pas een vergoeding verschuldigd als je de zakelijke financiering ook daadwerkelijk hebt ontvangen.

Profiteer ook van ons netwerk voor je aan te vragen zakelijke lening of zakelijk krediet. We hebben als relaties financiers met zeer soepele acceptatiecriteria. Voor jouw specifieke aanvraag van een zakelijke financiering gaan we aan de slag om de beste offerte voor je te regelen.

Ook voor een bedrijfshypotheek, zakelijke lease of meer exotische vormen van bedrijfslening kan je ons inschakelen. Kijk op onze site voor meer info of kom langs op ons kantoor om vrijblijvend je mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

 

https://www.bedrijvenfinanciering.nl

Gerelateerde artikelen

Ondernemingsplan laten maken

Talentmanagement: leg talent bloot met disc en ontwikkel het met feedback

Voorbeeld van een ondernemingsplan met de onderdelen

3eGolf.nl