3EGolf
Image default
Zakelijk

zitten op kantoor of gaan we staand vergaderen en zakendoen?

De kostenpost die zitten heet

Zitten is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van de werknemers. Het is vooral ook schadelijk voor de financiële huishouding van een onderneming. Dit hangt overigens wel ook samen, zo stellen de kenners. Zo kan veel zitten de ziektekosten flink verhogen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten door meer overgewicht en meer diabetes. Allemaal zaken die ook aan zitten te relateren zijn. De verschillen met vorige generaties zijn nu al inzichtelijk te maken aan de hand van cijfers. Zo is overgewicht gegroeid met 37% en inactiviteit bij mensen zelfs met 200%. Dit is een trend die opgelost moet worden.

Andere zaken die meespelen

Naast de ziektekosten zijn er voor werkgevers nog allerlei andere kosten aan zitten te relateren. Denk bijvoorbeeld aan de lagere productiviteit. Of denk aan vermoeidheid, stress en mentale problemen die voortkomen uit inactiviteit. Vooral de lagere productiviteit brengt dan veel schade toe. Daar is natuurlijk wel van alles aan te doen. Bijvoorbeeld door gezonder te werken. Meer bewegen is daar een factor in. Een andere factor is het wegnemen van het vele zitten op een dag. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door als werkgever te kiezen voor het gebruik van een sta-bureau. Die zijn bijvoorbeeld bij Moonen Import Export te vinden.

Een andere mentaliteit

Recentelijk is duidelijk dat er vooral actie moet worden ondernomen om de mentaliteit te veranderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de manier waarop naar de werkwijze wordt gekeken. Zo moet het langdurige zitten verdwijnen op de werkvloer. Bijvoorbeeld door van houding te veranderen: van zitten naar staan. Dit kan met een elektrisch verstelbaar bureau en kan de productiviteit al sterk ten goede komen. Waarbij de juiste balans tussen zitten en staan van belang is. Soms kan twee minuten per half uur al voldoende zijn voor het lichaam. Al biedt de huidige werkvorm natuurlijk wel ook tal van opties om dit aan te pakken op de werkvloer.

Een andere vergadervorm

Een goed voorbeeld is de manier waarop vergaderd wordt. Met behulp van de zit-sta-bureaus, is het goed mogelijk om de vergaderwijze flink aan te pakken. De lange zit van twee uur is voorgoed verleden tijd. Staand vergaderen heeft de toekomst. Zeker wanneer dit gewoon aan het eigen bureau kan, met alle benodigdheden binnen handbereik. Dit is dan ook precies de reden waarom dit meer en meer de aandacht krijgt. Wordt het een echte lange sessie? Dan is het voordeel juist dat na enige tijd naar zitten kan worden overgeschakeld. Dit geeft dan de nodige mengvorm die optimale productiviteit kan garanderen. Maar doe ons een lol en als u gaat zitten doe dat dan op een ergo bureaustoel en bezuinig niet op het zitcomfort wanneer uw lichaam daarom vraagt..

https://www.moonenimportexport.nl/bureaus/elektrisch-verstelbaar-bureau/
3eGolf.nl