3EGolf
Image default
Aanbiedingen

3 Tips voor goede ICT beveiliging

Natuurlijk is het niet onze bedoeling om je bang te maken, maar wat als je weet dat 9 van de 10 cyberaanvallen beginnen met een email? Dan sta je als ondernemer zeker op scherp. Onschuldig ogende emails met het verzoek om te klikken, meer is het namelijk niet. Zo makkelijk val je dus ook in handen van cybercriminelen die privé of zakelijk je IT omgeving binnendringen. Juist omdat cybercriminaliteit zich met name richt op het MKB is het oppassen geblazen. Precies daarom geven wij je 3 tips voor goede ICT beveiliging. Dit is een begin om je te wapenen tegen digitale aanvallen op je bedrijfsnetwerk.

Stap voor stap jouw IT beveiligen

Jouw IT beveiligen vraagt om meer dan alleen een virusscanner. Gelukkig weten de meeste ondernemers dat ook en verdiepen zich in de vervolgstappen die je moet nemen. Omdat je weet dat digitale dreigingen altijd op de loer liggen, wil je kunnen vertrouwen op veilig online werken. Er zijn basismethoden om je IT omgeving te beveiligen die je sowieso geregeld moet hebben. Daarbij kun je kiezen voor next level IT security tools die jouw beveiligingsniveau flink versterken. In ons werk als IT specialisten adviseren wij bedrijf stap voor stap en laten we je zien waarom jouw IT beveiligen pure noodzaak is.

Bewustwording binnen je bedrijf 

Eerste stap is misschien wel de belangrijkste, want ben jij je als ondernemer bewust welke risico’s je loopt? Wat zijn de gevolgen van een online attack? Hoe werkt een cyberaanval en hoe kun jij ervoor zorgen dat je ’s nachts lekker slaapt? Bewustwording is daarom stap 1: breng je risico’s in kaart en probeer erachter te komen waar de zwakke plekken zitten in jouw bedrijf. Ook je medewerkers moet je meenemen in de bewustwordingsfase, want in feite zijn mensen de zwakste plek. Laat jouw medewerkers weten welke gevolgen een foutbedoelde email kan hebben. Wees alert op de afzenders in jouw mailbox en vertrouw je een mail niet, open de mail dan ook niet. Bewezen is dat ruim 90% van de cyberboeven binnenkomen via een email. Think4 schreef er meerdere blogs over. 

Maak een betrouwbare backup in de cloud

Mocht het zo zijn dat internetcriminelen jouw hele bedrijfsnetwerk hebben platgelegd, dan zal het een hele geruststellende gedachte zijn dat jouw bedrijfsdata behouden blijft. Systemen blokkeren, niet meer kunnen inloggen of zelfs moeten betalen om bij je bestanden te kunnen. Cybercriminaliteit gaat steeds verder en wordt eigenlijk steeds vervelender. Maak een betrouwbare backup in de cloud, zoals de online backup dienst die we vanuit Think4 voor je kunnen faciliteren. MKB ondernemers die ongestoord willen werken kiezen voor slimme IT oplossingen en security tools. Naast advies in ICT beheer adviseren we ook steeds meer bedrijven over te stappen op de modern workplace. Microsoft tools als Windows Virtual Desktop, Azure en SharePoint zijn populaire oplossingen voor flexibel en veilig online werken.

Samenwerken met een IT bedrijf

Wil je jouw IT omgeving naar een professioneel niveau tillen, kies dan zeker voor samenwerken met een IT bedrijf. Groot voordeel is dat IT specialisten je gevraagd en ongevraagd voorzien van IT die jij nodig hebt. Wij werken er dagelijks mee en wij begrijpen dat jij niet alles kunt overzien. Wat heb jij nodig aan ICT beveiliging, welke software updates zijn noodzakelijk en kunnen jouw medewerkers veilig inloggen? Elke IT infrastructuur is een onmisbaar, moet feilloos werken, maar is tegelijkertijd een heel kwetsbaar onderdeel van je bedrijfsvoering. Gevoelige data, digitale gegevens van klanten of medewerkers, je wilt alles zo goed mogelijk beschermen. Een IT bedrijf helpt jou met het organiseren van je IT security met een plan van aanpak voor nu en in de toekomst. Samen breng je de bedrijfsrisico’s in kaart en daar pas je de beste ICT beveiliging op toe.

Meer weten over ICT beveiliging voor MKB?

Vanzelfsprekend kunnen we je nog tientallen tips geven die heel nuttig zijn voor ICT beveiliging voor MKB. De eerste stap die je moet zetten weet je nu. Laat je in elk geval heel goed informeren door een betrouwbare IT partner die de samenwerking met je aangaat. Samen creëer je echt een meerwaarde voor jouw IT security en kies je oplossingen die jouw bedrijf online veilig houden.


https://www.think4.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste motorhelm

Tips voor het lakken van je nagels

Laat uzelf in het verbintenissenrecht bijstaan door een advocatenkantoor in Nijmegen

3eGolf.nl