3EGolf
Image default
Relatie

5 tips om van mediation bij echtscheiding een groot succes te maken

Niet alle mediators zijn hetzelfde. Sommigen zijn beter in het omgaan met zeer conflictueuze emotionele situaties en anderen zijn beter in het omgaan met complexe financiële regelingen. Sommige bemiddelaars zullen bemiddelen in zaken waarin sprake is van huiselijk geweld, andere zullen weigeren die zaak te behandelen. U moet een bemiddelaar kiezen die uw specifieke situatie aankan, om de bemiddeling te laten slagen. Maar er zijn meer kleine tips die u kunt doen om de mediation te laten slagen. Anniek Schuurs kan als mediator in Hilversum begeleiding bieden.

Bereid u goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat u weet wat uw rechten en verantwoordelijkheden zijn, hoe het met de kinderalimentatie zit. Zorg er ook voor dat u al uw financiële documenten vóór de bemiddelingssessie hebt doorgenomen. De onderhandelingen over een financiële regeling kan mislukken als u uw eigen financiën niet begrijpt.

Doe uw huiswerk

Als de mediator u vraagt om voor een bepaalde datum financiële documenten te overleggen, doe dat dan ook. Als u uw eigendom moet laten taxeren, of informatie over uw pensioen moet inwinnen. Doe dat dan. Zoek uit wat de uiterste grens is wat betreft woongebied als u uw kind op dezelfde school wilt houden. Het is moeilijk praten over zaken die u niet weet. Als u (en uw echtgenoot) niet de taken uitvoeren die u moet doen om de mediation te laten slagen, gaat het al bij voorbaat mis.

Zorg dat u beiden weet wat u wilt

U kent uw echtgenoot veel beter dan welke mediator dan ook ooit zal doen. Wat is belangrijk voor uw echtgenoot? Wat is belangrijk voor u? Wat wil uw echtgenoot of u en wat heeft u nodig in de echtscheiding? Wat is uw echtgenoot bereid op te geven? En wat bent u bereid op te geven? Als u de antwoorden op deze vragen weet, zult u beter in staat zijn om iets wat uw echtgenoot wil te ruilen voor iets wat u wilt.

Beheers uw emoties

Bemiddelen is hard werken, en het is moeilijk om u door uw echtgenoot niet op de kast te laten jagen als u al op het randje balanceert! Het is het beste om tijdens een sessie met de mediator te weten hoe u uzelf wat kunt kalmeren voordat u de deur binnenloopt. Een van de gemakkelijkste technieken om te gebruiken wanneer u voelt dat u door uw echtgenoot wordt getriggerd, is stil te zijn, diep adem te halen en tot 5 te tellen voordat u reageert. U moet u ontspannen. Het helpt ook om uw doel voor ogen te houden: concentreer u op het grote geheel en probeer de kleine dingen te laten gaan.

Gerelateerde artikelen

Relatietherapie volgen in Apeldoorn

5 redenen waarom Het Ei van Columbus de ideale trouwlocatie op de Veluwe is