3EGolf
Image default
Marketing

Adverteren op een led reclamemast.

Het is u vast wel eens opgevallen dat de led reclamemasten langs de snelweg meerdere advertenties vertonen en dat de reclames verspringen. Vroeger was dit niet mogelijk en was zo’n reclame altijd statisch omdat het een verlichte poster was. Door de kost van led verlichting is het echter mogelijk geworden om dit soort reclame op een andere manier te vertonen.

Er wordt nu niet een poster verlicht maar er is een heel beeldscherm opgebouwd. Dit beeldscherm is opgebouwd uit allemaal losse lampjes die door een computer worden aangestuurd en zodoende een bepaalde kleur kunnen maken. Door elk lampje wat RGB is kan dus elke kleur worden gemaakt. Nu kan er dus door elk lampje een bepaalde kleur te geven een afbeelding worden vertoond op het beeldscherm. De techniek is nu zelfs zo ver dat er niet alleen een afbeelding worden vertoond maar dus ook video. Omdat de led’s heel snel kunnen knipperen zie je dit niet en lijkt het erop dat er een film wordt afgespeeld.

Een mooi voorbeeld zijn de led reclamemasten van Ocean. Vroeger heette dit bedrijf nog Interbest maar ze zijn overgenomen door een ander bedrijf. 

Dit is de grootste leverancier van led reclamemasten in Nederland. Zij hebben zo ongeveer 150 led reclamemasten langs de snelwegen staan. Meestal staan deze masten op kruisingen of bij drukke punten omdat er daar veel passanten zijn en het dus interessant is voor adverteerders om te adverteren.

Het grote voordeel voor u als adverteerder is dat de kosten sinds de invoering van de led reclamemast extreem zijn gedaald. Met name omdat de content duur kan worden gedeeld met andere adverteerders. De advertenties kunnen worden afgewisseld. Omdat 90% van de passanten langs zo’n mast toch woon werkverkeer is, is het niet nodig om full time in beeld te zijn. Als je om de tijd een 8 tal seconden in beeld bent dan is dat voldoende om goed zichtbaar te zijn. Hierdoor zijn de kosten extreem gedaald. Waar je vroeger voor zichtbaarheid langs de snelweg wel € 10.000 per 2 weken kwijt was voor 1 paal kan je nu voor minder dan € 1000,- zichtbaar zijn. Nu wordt het dus voor kleinere bedrijven ook interessant om hier te adverteren.

Als u op zoek bent naar een led reclamemast van Leddisplayexpert dan kunt u een kijken op de website van leddisplayexpert BV.

3eGolf.nl