3EGolf
Image default
Sport

AFC, de club die het uiteindelijk deed

AFC Amsterdam, de club die het uiteindelijk deed
Als er één club is wiens titel geheel terecht is, dan is het AFC Amsterdam wel. De formatie uit Amsterdam-Zuid stak met kop en schouders boven de rest uit en wist zich dan ook overtuigend te manifesteren tot de terechte kampioen in dit seizoen 2018/2019 Tweede Divisie. Het is dan ook nog maar de vraag of de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd niet toe is aan een stap hogerop. Waar ligt het plafond van de Amsterdammers en in hoeverre kun je AFC classificeren tot een potentiele deelgenoot van de competitie die sinds afgelopen seizoen de Keuken Kampioen Divisie heet? Het zijn allemaal vragen die voorlopig nog onbeantwoord blijven. Onbeantwoord omdat er vanuit de gehele breedte van deze competitie stellig is aangegeven geen potentieel te zien in mogelijke doorstroming vanuit de Tweede Divisie naar de Keuken Kampioen Divisie.

De veelgebruikte argumenten die men hiervoor aanvoert zijn achtereenvolgens: het budget, de mogelijkheid tot het verbreden van de eigen selectie, de capaciteiten aan mankracht om van hun semi-profclub een gedegen BVO te kunnen maken én het vermogen om zich te kunnen manifesteren tot een volwaardige BVO, en dan niet alleen financieel en sportief.

In het geval van AFC komt men redelijk in de buurt van het niveau wat verschillende kleine clubs uit de KKD al hebben. De financiële huishouding is naar behoren, men beschikt over voldoende trainingsaccommodaties en ook is er sprake van een volwaardige jeugdopleiding. Met name dat laatste is een belangrijke pijler om de leefbaarheid in de het Betaalde Voetbal goed in te kunnen schatten. Immers, clubs met geringe spelersbudgetten moeten met spelers uit de eigen kweek het hoofd kunnen bieden aan competitiegenoten.

De titel van het afgelopen seizoen zal dan ook nog meer recht doen aan de statuur die AFC al had. Het is een club zoals er maar weinig van zijn. Wil jij meer te weten komen over AFC en al hun video’s zien (interviews, samenvattingen en reportages)? Ga dan nu naar Eyecons.com!

https://eyecons.com/kanalen/afc
3eGolf.nl