Blindbakbonen, wat kun je ermee doen?

Blindbakken is een techniek die soms nodig is als je een lekkernij wilt maken. Als je deze techniek wilt toepassen, ...

Blindbakken is een techniek die soms nodig is als je een lekkernij wilt maken. Als je deze techniek wilt toepassen, dan zijn blindbakbonen eigenlijk onmisbaar. Op deze pagina vertellen we wat blindbakken eigenlijk is, wat blindbakbonen zijn en wanneer het handig is om blind te bakken. Lees dus snel even verder!

Wat is blindbakken?

Blind bakken is dé methode om een prachtige, knapperige en goudbruine taart- of quichebodem te vergaren. Je past deze techniek toe om de bodem van de taart of quiche te garen en eraan stevigheid te geven, voordat deze wordt gevuld met een vloeibare en/of zware vulling. Concreet betekent het dat je de taartbodem voorbakt met een steunvulling erin en dus nog niet met de uiteindelijke vulling. Deze aanpak resulteert in een goudbruine, krokante bodem die niet te veel rijst en voldoende ruimte overlaat voor de definitieve vulling van de taart.

Waarom kiezen voor blindbakbonen?

Als steunvulling kun je meerdere producten gebruiken zoals rijst, linzen, bonen of kikkererwten. Deze producten kun je na gebruik niet meer eten. Wij raden aan om blindbakbonen te gebruiken. Deze bonen zijn speciaal gemaakt om mee blind te bakken en kun je keer op keer gebruiken. Deze bonen zijn verkrijgbaar in verschillende bakwinkels en online op Baktotaal.nl.

Wanneer kiezen voor blindbakken?

Er zijn een aantal situaties waarin je het beste voor deze methode kunt kiezen.

Situaties waarin je het beste kunt blindbakken zijn:

  • Wanneer je een taart maakt met een vloeibare vulling die moet opstijven. Zoals een lemon curd taart.

  • Als je een taart vult met een zware vulling zoals veel groente en kaas.

  • Bij kleine gebakjes, zoals tartelettes, om te ervoor te zorgen dat de taartjes gelijkmatig worden gebakken.

  • Bij taarten met een koekjeskorst en bij deeg met veel boter.

  • Wanneer het deeg van een taart of quiche langer moeten worden gebakken met de vulling.
    Bij heel veel veganistische en glutenvrije taartrecepten, om ervoor te zorgen dat je een lekkere knapperige korst krijgt.

Hoe kun je met blindbakbonen blindbakken?

Zorg ervoor dat het deeg voor de taartbodem goed is gekoeld en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3-4 millimeter. Vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verwijder het overtollige deeg. Leg een royaal stuk bakpapier over de vorm en verdeel flink wat blindbakbonen erover. Bak de bodem volgens het recept, tenminste totdat de rand licht begint te kleuren. Verwijder na het blind bakken het bakpapier en de blindbakbonen.

 

Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Aanbiedingen

Accubakken voor veilige opslag en bescherming

Accu’s spelen een steeds grotere rol in moderne energievoorzieningen. Van recreatieve toepassingen tot industriële systemen: een betrouwbare en veilige opslag is essentieel. Een accubak zorgt

Aanbiedingen

Ontdek de innovatieve gereedschappen

Vandaag duiken we in de wereld van gereedschap en accessoires, met een speciale focus op innovatieve producten. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of

Aanbiedingen

Jouw droomkantoor voor elke branche

De essentie van kantoorinrichting ontrafeld: wat maakt een goede werkplek? Een goed ingerichte werkplek is meer dan alleen een bureau en een stoel. Het is