3EGolf
Image default
Gezondheid

Corona zelftest: snel en veilig thuis testen op Corona

Iedereen kan een corona zelftest uitvoeren om snel te achterhalen of er sprake is van COVID-19. De zelftest is makkelijk uit te voeren zonder dat je hiervoor kennis nodig hebt. Daarnaast ben je in de gelegenheid om je test thuis uit te voeren. Meer informatie nodig over de corona thuistest? Hier lees je alles wat je moet weten. Een corona thuistest is een test die hetzelfde werkt als een antigeen test. Dit betekent dat je via een wattenstaaf in de neus getest wordt. De corona zelftest heeft als voordeel dat de wattenstaaf niet diep de neus in hoeft. Hierdoor is de test een stuk minder onaangenaam. Daarnaast heb je snel de uitslag.

Dit moet je weten over de corona zelftest

De corona zelftest kan thuis gebruikt worden en valt in de categorie sneltesters. Het uitvoeren van de thuistest neemt minder dan een minuut in beslag. Je volgt hierbij het eenvoudige stappenplan. Vervolgens heb je binnen een kwartier al de uitslag en weet je of je wel of geen corona hebt. Komt er een positieve uitslag uit de corona thuistest? Deze is 100% betrouwbaar en hierdoor weet je dat je corona hebt. In dit geval wordt het aangeraden om zelf in quarantaine te gaan. Is de uitslag van de test negatief? Dan kan het zo zijn dat er wel virusdeeltjes in je lichaam zitten. Het kan daardoor zijn dat je wel besmet bent met het virus, maar dat de test aangeeft dat de uitslag negatief is. Bij een negatieve uitslag wordt aangeraden om alsnog een rt-PCR-test te laten uitvoeren bij een testlocatie in jouw omgeving.

Wanneer de corona thuistest bestellen?

Er zijn een aantal gevallen waarbij het aan te raden is om de corona thuistest te bestellen. Wanneer je bijvoorbeeld het vermoeden hebt dat je corona hebt, maar ook op het moment dat je verkoudheidsklachten of andere symptomen van COVID-19 ervaart. Tot slot is het ook slim om een test uit te voeren wanneer je in contact bent geweest met een besmet persoon of wanneer je het gezelschap bent geweest van een grotere groep mensen, bijvoorbeeld tijdens een demonstratie. De corona zelftest bestellen kan heel gemakkelijk en snel online: wanneer je vandaag je bestelling plaatst, krijg je de test meestal morgen al in huis. Het is hierdoor heel makkelijk om snel uitsluitsel te krijgen over een eventuele besmetting met het virus.

Merken waaruit je kunt kiezen

De merken waaruit je kunt kiezen zijn:

  1. Healgen zelftest
  2. Acon Flowflex
  3. Roche zelftest
  4. BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS rapid
  5. MP Biomedicals Rapid SARS-CoV-2

Succes en blijf gezond!

 

3eGolf.nl