3EGolf
Image default
Sport

De beste activity tracker van 2021: testresultaten

De beste activity tracker van 2021: testresultaten

Haal je prestatiedoelen met onze vijf favoriete activity trackers.

Activity trackers doen tegenwoordig veel meer dan stappen tellen en je afstand, tijd en tempo bijhouden. Van het meten van slaappatronen tot het analyseren van jouw prestaties, met de activity trackers van vandaag kun je zoveel gegevens ontsluiten als u maar wilt. Het zijn trainingspartners en coaches om je pols. Of u nu door het binnenland navigeert of uw zuurstofverbruik en hartslag bijhoudt, u vindt het perfecte apparaat voor uw behoeften. Deze zeven activity trackers en horloges zijn onze favorieten voor wandelen, ultralopen, dagelijks hardlopen, trainen in de sportschool en meer.

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een apparaat wat je op je lichaam draagt en daarmee verschillende activiteiten meet zoals. Een goede activity tracker meet:

  • Aantal stappen. Het blijkt dat een activity meter je voetstappen erg accuraat meet. Voor elke 2500 stappen die je ‘echt’ neemt, kan de activity meter ongeveer 180 stappen meer of minder meten
  • Aantal verbrande calorieën. Hoewel de meeste activity trackers je hartfrequentie en stappen nauwkeurig kunnen meten, zijn ze minder goed in het bijhouden van het aantal verbrande calorieën.
  • Hartslag. Als je een duursporter bent die het vrij serieus neemt, kan het meten van je hartfrequentie belangrijk zijn. Je kunt dan beter je energie- en zuurstofverbruik in de gaten houden.
  • Slaappatroon

Beste activity tracker

Fitbit Charge 4

“De Fitbit Charge 4 doet een heleboel geweldige dingen zonder te veel te doen”, zegt Christa Lindsey, ervaringsverkoopleider in de REI-winkel in Sacramento, Californië. Zijn primaire taak is het bijhouden van je fitness, en dat doet hij goed. Het registreert continu een verscheidenheid aan gegevens, zoals stappen, afstand en hartslag, en houdt je vorderingen bij ten opzichte van de dagelijkse doelen die je hebt gesteld. Hij heeft ook ingebouwde GPS – een aangename verrassing voor deze prijsklasse – zodat je je tempo en afstand onderweg kunt bekijken. Voeg daarbij een 24/7 hartslagsensor en smartwatchfuncties (die werken als je telefoon gekoppeld en in de buurt is) zoals pushmeldingen en contactloos betalen, en je hebt de voordeligste activity tracker in ons assortiment. Hier kopen.

Beste sporthorloge voor Hardlopers 

Garmin Forerunner 245 Muziek GPS Horloge

Garmin’s Forerunner serie is gericht op hardlopers, en de Forerunner 245 Music is een solide keuze voor muziekliefhebbers die hun smartphone willen dumpen. Je kunt tot 500 nummers op het horloge laden of muziek streamen van geselecteerde diensten op je telefoon (hiervoor kan een premium abonnement nodig zijn). Koppel het horloge met een Bluetooth-hoofdtelefoon of -oordopjes en luister draadloos terwijl u onderweg bent.

Naast het bijhouden van afstand en hartslag biedt de Forerunner 245 Music een reeks andere prestatiemetingen die een persoonlijke trainer waardig zijn. Een functie voorspelt wedstrijdtijden op basis van trainingsgeschiedenis; een andere vertelt je hoeveel tijd je moet besteden aan herstel voor een volgende zware sessie. De 245 Music heeft geen GPS-navigatiefuncties of een hoogtemeter zoals de Forerunner 745 GPS, maar je kunt je hoogteprofiel achteraf in de app bekijken. Je kunt ook extra widgets toevoegen, de wijzerplaat veranderen en gegevensvelden toevoegen met de Connect™ app om het horloge aan je behoeften aan te passen.

Beste multisport GPS-horloge

Garmin fenix 6 Sapphire Multisport GPS-horloge


De Garmin fenix 6 Sapphire is de ultieme multi-tool voor je outdoor avonturen. Hij is technisch genoeg voor gearheads, chic genoeg om je te kleden en rijk aan functies voor elke outdooractiviteit. Je vindt er een schat aan trainings- en outdoorfuncties, zoals een polsgebaseerde hartslagsensor en een pulsoxymeter die het zuurstofgehalte in je bloed meet, zodat je kunt zien wanneer je bent geacclimatiseerd op grote hoogten zonder op symptomen te hoeven wachten. Er is ook real-time pacing.

Maar wat de waterdichte (tot 100 meter) fenix 6 Sapphire onderscheidt op deze lijst is zijn ongeëvenaarde GPS-functionaliteit. Het maakt gebruik van 1:100.000 vooraf geladen topokaarten op basis van gegevens van GPS-, GLONASS- en Galileo-satellieten, waardoor het de beste dekking heeft van alle horloges hier. (Attentie, poederjagers: Er zijn ook kaarten van 2.000 skigebieden vooraf geladen, dus je hoeft je nooit meer af te vragen waar je bent op de berg). Het heeft ook een hoogtemeter, kompas, gyroscoop, versnellingsmeter en thermometer.

Net als bij alle Garmin-horloges biedt de omvang en reikwijdte van de Garmin-app-winkel mogelijkheden om je horloge aan te passen aan je activiteitsbehoeften. “Als je bereid bent de tijd te nemen om de interface te leren kennen, kun je precies het horloge en de gegevensvelden maken die passen bij wat je wilt doen”, zegt Brad Stenger, een REI-verkoopmedewerker in Rochester, New York.

Je zou denken dat al die activiteitspecifieke functies en GPS-mogelijkheden de fenix 6 zo groot zouden maken als een tennisbal, maar hij is slank en gestroomlijnd (net als een gewoon polshorloge). Het ziet er goed genoeg uit om dagelijks te dragen (verwissel de polsbanden voor meer stijlopties), maar is toch robuust genoeg zodat je je geen zorgen hoeft te maken over te hard spelen. 

Beste sporthorloge met hartslagmeting

Polar Vantage M GPS-horloge

Polar is al meer dan 40 jaar pionier op het gebied van draadloze hartslagtechnologie, en de Vantage M is een goede keuze als je je hartslag wilt gebruiken om te trainen, maar het gemak wilt van een polsgebaseerd apparaat (in plaats van een borstband). Het horloge maakt gebruik van optische sensoren in combinatie met andere technologie om betrouwbare, consistente hartslagmetingen te leveren wanneer het correct wordt gedragen.

De Vantage M, geïntegreerd met GPS en GLONASS, meet snelheid, afstand en hoogte voor activiteiten, zelfs zwemmen. Met vijf fysieke knoppen (geen touchscreen) kunt u uw horloge zelfs met gehandschoende handen bedienen. 

Koopadvies activity tracker

Bij het kiezen van een activity tracker of sporthorloge moet je rekening houden met de volgende factoren.

Hoe ben je van plan het te gebruiken?

Stel je specifieke fitness- en trainingsdoelen vast, zodat je je keuzes kunt beperken. Welke functies heb je absoluut nodig, en welke kun je zonder? Train je voor een marathon, triatlon of andere wedstrijd, dan wil je misschien een horloge met veel gegevens en trainingshulpmiddelen, zoals de Garmin fenix 6 Sapphire. Een meerdaagse rugzaktoerist of bergbeklimmer zou de navigatiehulpmiddelen van de Garmin horloges in onze lijst op prijs stellen. Als je doel is om gewoon actief te blijven, kun je je waarschijnlijk redden met een van de meer betaalbare trackers in onze line-up, zoals de Fitbit Charge 4 of de Casio G-Shock GBA800. Duurzaamheid is een belangrijke factor voor recreanten die veel tijd in ruige omgevingen doorbrengen; de fenix 6 Sapphire en de Casio G-Shock blinken uit in deze eigenschap.

De meeste van de in deze gids genoemde merken vereisen het gebruik van een eigen app om ten volle te kunnen profiteren van een scala van de functies van de activity tracker. Vele laten je ook toe verbinding te maken met apps van derden. Je ervaring met de app kan van invloed zijn op hoe blij je bent met de functies van een bepaald apparaat. Het is de moeite waard de apps op je telefoon te bekijken voor je tot aanschaf overgaat.

Stijl en comfort

Uiterlijk en comfort doen er wel degelijk toe, vooral als je van plan bent je horloge regelmatig te dragen. Sommige activity trackers en horloges met grotere beeldschermen zijn gemakkelijker in het gebruik, maar kunnen kleinere polsen overweldigen. Het beeldscherm van het Suunto 9 Baro GPS Horloge is het grootste in deze line-up, terwijl dat van de Fitbit Charge 4 het kleinst is.

Budget

Activity trackers kunnen duur worden, en snel. GPS horloges uit het hogere segment zitten boordevol functies, waarvan je sommige misschien nooit zult gebruiken. Als je geen ultramarathon loopt, heb je je horloge misschien niet nodig om tot 24 dagen achter elkaar mee te gaan. Nogmaals, overweeg je behoeften.

Beste activity tracker dames

Ben je op zoek naar de beste activity tracker dames?

Waarop moet je letten bij het kopen van een activity tracker voor dames?

  • Uiterlijk. Mocht je namelijk alleen maar een activity tracker willen gebruiken voor het sporten, dan kan een groter, minder charmant horloge geen kwaad. Het is dan vooral belangrijk dat het schermpje groot genoeg is om je activiteiten ook tijdens het sporten te kunnen checken.
  • Batterijduur. Als je het horloge een paar uurtjes per week wilt gaan dragen, dan is het misschien geen probleem als je deze elke keer na het sporten moet gaan opladen. Maar als je de activity tracker constant draagt om al je activiteiten (waaronder tijdens het slapen) bij te kunnen houden, dan is het belangrijk dat de accu het lang genoeg volhoud.
  • Prijs-kwaliteit verhouding.  Als je weinig geld te besteden hebt, of je eerste activity tracker aan gaat schaffen (en nog niet weet of het iets voor je is), dan is het erg aanlokkelijk om te kiezen voor een goedkope activity tracker voor dames.
https://sporthorloge.info/activity-tracker/
3eGolf.nl