3EGolf
Image default
Bloemen

De betekenis achter 8 verschillende soorten populaire rouwbloemen

Voordat je tegen de bloemist zegt dat hij “iets moois in elkaar moet zetten”, neem even de tijd om te leren wat je bloemen eigenlijk zeggen.

Als je bloemen kiest, moet het arrangement dat je kiest hetzelfde verhaal vertellen als de relatie die je met de persoon had. Was de overledene de liefde van je leven? Een naast of ver familielid? Een dierbare vriend? Hier volgen enkele tips om je te helpen de juiste bloemenkeuze te maken.

Lelies

Als iemand zegt: “Het ruikt hier naar een uitvaartcentrum”, is de kans groot dat er een lelie in de buurt is. Deze bloem wordt vaak beschouwd als dé begrafenisbloem en er zit een belangrijke betekenis achter deze sterk geurende bloem. Lelies suggereren dat de ziel van de overledene is teruggekeerd naar een vredige staat van onschuld.

Tip: Christenen denken dat deze bloem zuiverheid, maagdelijkheid en de uitstraling van de ziel symboliseert. Men gelooft dat het graf van de Maagd Maria bedekt was met deze bloem. Ontdek ook een Uitvaartverzorger in Veenendaal voor unieke boeketten. 

Vredeslelie plant

Net als de bloem symboliseert de vredeslelie de onschuld en de wedergeboorte van de ziel van de overledene uit de complexe fysieke wereld naar een grotere plaats.

Tip: Deze is leuk om te sturen naar mensen die je kent die rouwen en blijft een tijdje staan in het huis of kantoor van de persoon in kwestie.

Rozen

Net als lelies zijn rozen een veel voorkomende en toepasselijke rouwbloem, en elke kleur roos heeft een iets andere connotatie. Witte rozen zijn het ultieme symbool van spiritualiteit, zuiverheid en onschuld. Bij een begrafenis roept de klassieke dieprode roos liefde en verdriet op. De gele roos wordt vaak gegeven door vrienden om hun verbondenheid te tonen. De zeldzamere donkerroze rozen worden gebruikt om dankbaarheid aan de overledene uit te drukken.

Tip: Rozen kunnen gemengd worden met andere bloemen of gebruikt worden in een kistverstuiver, staande verstuiver of krans.

https://irmaboonuitvaartzorg.nl/
3eGolf.nl