3EGolf
Image default
Bloemen

Een prachtig boeket voor jouw geliefden

Wil je een goede vriend een bedankje geven voor zijn hulp in moeilijke tijden? Of wil je je geliefden verrassen met een mooi cadeau? Of je ouders verwennen met een mooi geschenk? Veel mensen kiezen ervoor om bloemen te geven op dit soort momenten. Het is het ideale cadeau om een mooie speciale boodschap mee te geven. Daarnaast zorgt een boeket bloemen voor gezelligheid in huis en is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Je kunt bloemen overigens ook als rouwboeket gebruiken.

De symbolische kleuren van bloemen

Bloemen bestaan er in allerlei kleuren en deze kleuren hebben diverse betekenissen. Als je een witte kleur bloem in je boeket verwerkt dan staat dat voor reinheid en puurheid. Ook geeft wit een gevoel van stilte en warmte af. Gele bloemen daarentegen staan voor energie, kracht en warmte. Oranje staat voor optimisme en vrolijkheid. Rood uiteraard voor liefde passie en roze bloemen voor romantiek. Paarse kleur bloemen staan voor waardigheid. Deze paarse kleur staat ook symbool voor rouw en zie je vaak in rouwboeketten terug.

 Kies voor een boeket met liefde met rozen, Gardenia en Serin

Als je een boeket voor je geliefde wilt geven dan zijn er een aantal eenvoudige bloemen om dat mee te doen. Denk uiteraard aan de rode roos, maar bijvoorbeeld ook de Gardenia doet het goed op liefdesgebied, vooral voor geheime liefdes. Is je nieuwe liefde nieuw en pril dan doe je er goed aan om een boeket te geven met daarin een Serin.

 Diverse soorten symbolische bloemen voor familie Voor familie is het moeilijker om een soort bloem te geven. Dat komt omdat er veel verschillende soorten bloemen zijn die symbolisch iets met familie te maken hebben. De Petunia heeft de betekenis dat de gever van het boeket zeer blij is met het gezelschap van de ontvanger. Terwijl de Margriet aangeeft dat je de familie gelukkig maakt. En met de speciale lelie geef je aan dat diegene waar je het boeket aangeeft lief is.

 Jasmijn, Acacia, Chrysanten en Iris voor vriendschap Als je kijkt naar vriendschap dan komt je uit op de Jasmijn en Acacia bloemen. De bloemen hebben als symbool de vriendschap die je hebt. Wil je je vriend of vriendin bedanken dan doe je dat met Chrysanten in je boeket. En een Iris geeft aan dat je veel waarde hecht aan de vriendschap met de persoon waar je de bloemen aangeeft.

3eGolf.nl