3EGolf
Image default
Electronica en Computers

De grote nadelen van een printer kopen

Zoals bij alles, brengt de zonnige kant van een printer ook nadelen met zich mee. Je moet kiezen voor een printer die nadelen minimaliseert en tegelijkertijd de voordelen van het printen benadrukt. Helemaal als bedrijf zijnde kan dit een dilemma zijn. Misschien wil je wel eerst een bepaald type printer uitproberen voordat je er zelf een aanschaft. In dit geval kan printer leasing een uitkomst bieden. In dit artikel onderstrepen wij een aantal grote nadelen van een printer kopen.

Hoge aanschafkosten

De aanschaf van een bedrijfsprinter kan variëren van enkele honderden, tot duizenden Euro’s per printer. Wanneer je over niet veel eigen middelen beschikt dan is printer leasing een uitkomst. Ook omdat de kosten voor onderhoud en reparaties door de lenende partij worden uitgevoerd.

Slijtage en onverwachte kosten

Een printer heeft niet het eeuwige leven en ze stoppen er altijd mee op een onverwacht en ongunstig moment. Wanneer hij niet meer goed functioneert, komen er hoge kosten om de hoek kijken. Dat kunnen kosten zijn van reparaties, onderdelen of de aanschaf van een nieuwe printer. Wanneer je hier niet op gerekend hebt, dan kan dit probleem geven

Verouderde technologie

Technologie verandert snel. De gloednieuwe printer van vandaag kan over vijf jaar verouderd zijn en aan vervanging toe zijn omdat hij niet meer voldoet. Je zult geld moeten uitgeven voor de aanschaf van een nieuw apparaat of de verouderde printer moeten blijven gebruiken totdat je een vervanging kunt veroorloven. Bovendien, net als het uit eigen zak betalen voor onderhoud en reparaties, ben je ook verantwoordelijk voor jouw eigen technische ondersteuning.

Verspilling en beschadiging

Met een printer die 24/7 voor je klaar staat, zul je uiteindelijk alles printen wat je nodig lijkt te hebben; de hoeveelheid papier die je verbruikt neemt toe, wat betekent dat er meer bomen moeten worden gekapt om aan de vraag te voldoen. Bovendien zijn de inkt en toner gemaakt van chemicaliën die giftige stoffen afgeven aan het milieu wanneer ze worden weggegooid.

Conclusie

Houd rekening met wat voor jouw bedrijf het belangrijkst is als het gaat om afdrukken en kopiëren. Je moet jouw beslissing baseren op jouw bedrijfsdoelstellingen en de manier waarop het apparaat zal worden gebruikt wanneer je beslist of het kopen of leasen van een printer de juiste optie is voor jouw bedrijf. Als bedrijfseigenaar of manager betekent het maken van een aankoopbeslissing, dat het doel van de aankoop, de kosten moet rechtvaardigen.

3eGolf.nl