3EGolf
Image default
Gezondheid

De incubatietijd van een SOA | Testalize

De incubatietijd van een SOA

De incubatietijd van een SOA kan variëren afhankelijk van de SOA die een persoon is opgelopen. Om de incubatietijden van een SOA goed te kunnen omschrijven is het belangrijk om een goed beeld te vormen van wat een SOA precies is. Daarbij is het van vitaal belang om de impact van een SOA op een persoon goed te beschrijven. Hierdoor kan de lezer, afhankelijk van de eigen situatie uiteraard, een goed beeld krijgen van hoe het is om een SOA op te lopen.

Wanneer dit beeld is gevormd kan er worden doorgegaan met het beschrijven van de juiste behandeling bij iedere SOA. Een SOA kan immers in veel gevallen relatief makkelijk worden behandeld. Het is echter altijd de vragen om welke SOA het gaat, wie de SOA heeft en wanneer deze onveilige geslachtsgemeenschap heeft gehad.

Het belangrijkste aan het ontdekken en veilig behandelen van een SOA is wanneer deze precies wordt ontdekt en op welke manier. Wanneer een SOA te laat wordt ontdekt kan deze, afhankelijk van het type, soort en graad, erg veel schade aanrichten bij de drager hiervan. Het is daarom van vitaal belang voor iedereen om geen onveilige geslachtsgemeenschap te hebben. Wanneer dit wel is gebeurt moet de persoon die dit heeft gedaan direct een SOA thuistest doen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Deze situaties zijn in dit geval niet alleen gevaarlijk voor de drager van de SOA. In veel gevallen zijn de personen in de omgeving van de drager de dupe van de situatie en het gebrek aan de actie van de persono die de SOA draagt. Wanneer deze persoon vaker onveilige geslachtsgemeenschap heeft kunnen personen in de omgeving van de drager zelf ook dragers worden. Dit is de reden dat SOA’s in Nederland erg vaak voorkomen en dan de ziektes zich relatief gemakkelijk verspreiden.

De incubatietijden van SOA’s

Iedere SOA heeft zijn eigen incubatietijd wat het relatief lastig maakt om precies de vinger op de zere plek te leggen. Hieronder een lijstje weergegeven met de verschillende SOA incubatietijden.

Chlamydia heeft een incubatietijd van 14 dagen

Gonorroe heeft ook een incubatietijd van 14 dagen

Trichomas heeft een langer incubatietijd. De incubatietijd van Trichomas is 21 dagen. Dit is dus een week langer dan de andere SOA’s.

Wil je graag meer te weten komen over de verschillende SOA’s en de daarbij behorende incubatietijden? Neem dan eens een kijkje op de website van Testalize.

https://testalize.me/soa/incubatietijden
3eGolf.nl