3EGolf
Image default
Hobby en vrije tijd

De leukste hobby’s voor 2020

De vrije tijd wordt tegenwoordig door veel mensen ingevuld met bankhangen, series kijken en door social media scrollen. Tuurlijk, even bankhangen en Netflixen kan heerlijk zijn na een dag hard werken, maar soms kun je je vrije tijd veel nuttiger besteden. Niet alleen nuttiger, maar ook leuker! Er zijn zo veel leuke hobby’s te bedenken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel staan de leukste hobby’s voor 2020 op een rijtje.

Het water op

Een hobby die de laatste tijd heel populair is geworden is suppen. Het woord sup staat voor stand-up-paddle en de sport is oorspronkelijk ontstaan in Hawaii. Tijdens het suppen sta je op een groot surfboard en met een lange peddel zorg je ervoor dat je vooruit beweegt op het water. Deze sport wordt uitgeoefend op zowel vlak water als op golven. Als je net begint met suppen is het verstandig te beginnen op vlak water, omdat dit wat makkelijker is. Er zijn een heleboel plaatsen, door heel Nederland, waar je kunt suppen. Je kunt je eigen board kopen, maar je kunt ook gemakkelijk een board huren. Naast dat het leuk is om te doen is het ook nog eens heel goed voor je lichaam. Je kunt suppen zien als een full body workout, omdat je de hele tijd spieren aanspant in je hele lichaam. Suppen is dus een leuke, makkelijke en gezonde hobby!

Luchtbuks

Wat dacht je ervan om je jagersinstinct naar boven te halen tijdens een rondje op de schietbaan met een luchtbuks? Het schieten met een luchtbuks is een van de goedkoopste schietsporten en daardoor erg geschikt als hobby. Ook als je nog nooit met een luchtbuks hebt geschoten kan dit een leuke hobby zijn. Het is gemakkelijk te leren en met een simpele luchtbuks schiet je al snel 300 meter per seconde. Ga naar een luchtbuks winkel in de buurt of neem online een kijkje naar een geschikte luchtbuks.

Say cheese!

Op vakantie maak je vaak de mooiste plaatjes van gebouwen, leuke straatjes, het strand en de natuur. Thuis maken we vaak veel minder foto’s, maar waarom eigenlijk? De omgeving thuis heeft vaak net zo veel moois te bieden als de omgeving in een ander land, alleen zien we dit vaak als ‘normaal’. Door met een fotocamera op pad te gaan, ga je weer anders kijken naar de dingen om je heen. Bij fotografie denk je al snel aan een grote spiegelreflexcamera, maar tegenwoordig heb je veel meer mogelijkheden. Er zijn veel kleine camera’s die hetzelfde kunnen als een spiegelreflexcamera, het scheelt alleen een hoop gewicht om mee te sjouwen. Ook de mobiele telefoons krijgen tegenwoordig steeds betere camera’s waar je hele mooie foto’s mee kunt maken. Dus ga naar buiten met je mobiel en kijk eens goed om je heen! Foto’s maken hoeft natuurlijk niet buiten, dit kan ook prima binnen. Je zou je interieur eens vast kunnen leggen op mooie foto’s of je zou een paar mooie kiekjes kunnen schieten van vrienden of familie.

Spring op de fiets

Wielrennen of mountainbiken zijn twee sporten die heel populair zijn als vrijetijdsbesteding. Even op de fiets stappen en je hoofd leeg maken kan heerlijk zijn na een dag werken. Of bij lekker weer een leuke, lange fietstocht maken en even lekker genieten van de omgeving. Probeer het eens uit, huur een mountainbike of wielrenfiets in de buurt en misschien is het wel helemaal jouw ding!

Koken

Een hobby die vooral tijdens de coronaperiode erg populair is geworden is koken. Veel mensen zaten thuis en hadden tijd over, tijd over om dat ingewikkelde recept uit te proberen of een taart te bakken. Ook nu is dit een leuke activiteit om samen te doen met familie of vrienden. Samen koken of bakken zorgt voor een gezellige sfeer een gevoel van saamhorigheid. En een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je het vervolgens lekker samen op kunt eten. Op internet zijn genoeg lekkere recepten te vinden of koop een kookboek en ga daarmee aan de slag!

Pak een boek erbij

Lezen… de een houdt ervan en de ander haat het, maar het is ontzettend goed voor je. Lezen zorgt er namelijk voor dat je hersenen gestimuleerd worden, daardoor hou je ze actief en alert. Op de lange termijn kan lezen er zelfs voor zorgen dat je minder snel gaat dementeren. Daarnaast zorgt lezen voor rust in je lichaam en kun je minder last hebben van stress. Er zijn zo veel boeken te vinden dat er eigenlijk wel voor iedereen iets tussen zou moeten zitten wat hij of zij leuk vindt om te lezen. Ga eens naar de bibliotheek of de boekhandel (of bestel een E-book, dat kan natuurlijk ook) en probeer het lezen weer eens uit.

Naast deze hobby’s zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, maar dit zijn de hobby’s die op dit moment het populairst zijn. Hopelijk heb je inspiratie gekregen voor een leuke nieuwe hobby en kun je je vrije tijd vanaf nu op een leuke manier vullen!

3eGolf.nl