3EGolf
Image default
Zakelijk

De voordelen van rubberboten

Steeds meer worden rubberboten gekocht door de consument. Dat komt omdat ze enorm veelzijdig zijn en dus veel voordelen bieden ten opzichte van boten van polyester of andere harde materialen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zo’n boot.

Lichtgewicht

Door hun opblaasbare romp en gelamineerde rompconstructie zijn ze enorm licht van gewicht, daardoor zijn deze boten ook brandstofefficiëntie.

Stabiel

De combinatie van een harde romp en een opblaasbare romp biedt enorme stabiliteit in vergelijkingen van andere boten. De boten zijn bijna onzinkbaar en zeer stabiel.

Makkelijk te besturen

De harde romp aan de onderkant van de boot zorgt ervoor dat de boot zijn baan goed kan behouden, waardoor je veel vaarcomfort hebt. Daarnaast zorgt het lichtgewicht voor een bijdrage aan datzelfde comfort.

 

Krachtig

Doordat de boten licht in gewicht zijn en goed op het water liggen kunnen er hoge snelheden worden bepaald met krachtige motoren. Anders dan de traditionele boten hebben opblaasbare boten minder pk’s nodig om op snelheid te komen dan de traditionele boten.

 

Sneller

Vanwege hun lichte constructie, water ligging en krachtigere motoren, zijn rubberboten gigantisch snel. Zo geeft het Nederlandse leger en de politie te voorkeur aan opblaasbare boten vanwege hun prestaties. Ze bieden bijvoorbeeld veel betrouwbaarheid bij gevaarlijke missies op zee.

Mocht u nou interesse hebben in een rubberboot, kijk dan gerust is op de website van witsen marine. Witsen marine heeft een groot assortiment in rubberboten voor o.a het merk capelli

3eGolf.nl