3EGolf
Image default
Electronica en Computers

Draadloos en coronaproof communiceren met headsets

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben productiebedrijven de behoefte aan draadloze communicatiesystemen zien toenemen. Nu ze werken met andere halve-afstandsbesturingen, is het nog uitdagender om efficiënt samen te werken in een productieomgeving. Het gebruik van een draadloos duplex communicatiesysteem, zoals AXIWI, biedt dan uitkomst. Dankzij draadloze headsets kunnen collega’s duidelijk communiceren en met elkaar in contact blijven, ondanks het lawaai van de machines.

Efficiënte groepscommunicatie
Draadloze communicatiesystemen worden in productiebedrijven gebruikt om eenvoudig en snel met elkaar te communiceren. Of het nu gaat om gesprekken tussen collega’s met dezelfde taken, of verschillende disciplines, tussen één of meerdere afdelingen, het is mogelijk om veiliger en efficiënter te werken en tegelijkertijd de kwaliteit van de werkprocessen te waarborgen.

Trainen van ’trainees’ met fabrieksrondleiding headsets
Communicatiesystemen worden ook gebruikt om personeel in productieomgevingen op te leiden. Vóór de coronacrisis konden een trainer en een trainee dicht bij elkaar staan. Voorlopig is dit niet mogelijk. Door gebruik te maken van een draadloos communicatiesysteem kan de trainer de cursist handsfree instructies geven via een headset, waarbij de afstandsmaat van 1,5 meter wordt gerespecteerd. Na een gegeven instructie kunnen collega’s ieder op een andere locatie werken en toch regelmatig bij elkaar ‘inchecken’ (lees: meeluisteren) om te horen of alles goed gaat en eventueel feedback te geven.

Ook na de coronacrisis
Bedrijven die werken met duplex communicatiesystemen reageren positief. Het is prettig om niet continu je stem te hoeven verheffen en op afstand te kunnen checken hoe het met elkaar gaat, zonder dat je meteen je werkplek hoeft te verlaten. Ook de kwaliteit van de headsets en goede gehoorbescherming dragen bij aan een veiligere werkplek.

Duplex communicatiesystemen worden voor veel meer communicatiedoeleinden gebruikt. Denk aan rondleidingen, congressen, vergaderingen, simultaan vertalen, calamiteiten en in de sport; voor coaching en onderling contact van scheidsrechters tijdens wedstrijden.

3eGolf.nl