3EGolf
Image default
Dienstverlening

Aandachtspunten voor elektra aanleggen in een nieuwbouwwoning

In een nieuwbouwwoning heb je de luxe zelf te bepalen hoe de elektra wordt aangelegd. Hierdoor kunnen al je wensen rondom de elektra worden vervuld, hoe verder je van te voren komt met de ideeën over je elektranetwerk hoe meer er mogelijk is. Achteraf is het namelijk lastiger om de elektra aan te passen. Het is belangrijk om goed stil te staan bij de lichtpunten die je wilt hebben, de plekken waar je internet aangesloten wil hebben en de punten waar je een stopcontact wil. 

Stopcontacten

Stopcontacten kunnen het gebruik van elektra een stuk makkelijker maken, zo zijn extra stopcontacten erg populair in keukens. Ook willen veel mensen meerdere stopcontacten in de woonkamer om zo meerdere apparaten aan te kunnen sluiten. Bij een nieuwbouwwoning wordt vaak aangeraden om van de voren al een tekening te maken waar je de stopcontacten wilt hebben hier kan dan rekening mee gehouden worden. Wanneer er achteraf stopcontacten moeten worden aangelegd ziet het er vaak minder mooi uit. 

Maak een lichtplan

Licht is erg belangrijk om sfeer te creëren in een woning, het is daarom ook handig om van tevoren te bedenken welke lampen je op wil hangen en waar je deze op wil hangen. Door ook te plaats aan te geven kan er ook rekening gehouden worden met de elektra die nodig is voor de lamp.

Vraag de hulp van een elektricien

Het is bij het maken van plannen natuurlijk fijn om te weten wat wel of niet kan, hiervoor kun je het beste het advies van een elektricien vragen. Een elektricien kan je ook helpen bij het maken van de plannen, hierdoor krijg je misschien wel het meest efficiënte plan omdat een elektricien er ook verstand van heeft. Je voorkomt hierdoor ook dat je gemaakte plannen niet uitgevoerd kunnen worden omdat ze niet realistisch zijn.

 

3eGolf.nl